Video: oefening met de TRX suspension trainer

Naast het fitnessen met gewichten en toestellen, kun je ook met de TRX trainen. Dit systeem is gebaseerd op het trainen met je eigen lichaamsgewicht. De TRX suspension trainer kan overal aan worden opgehangen. De TRX kan dus zowel thuis als in de sportschool gebruikt worden.

Het systeem
De TRX bestaat uit een ophangmechanisme en een elastiek. Dit elastiek wordt in tweeën verdeeld. Aan beide uiteinden zit een handvat.

De oefening
Bij vrijwel alle staande oefeningen met de TRX suspension trainer is de rug betrokken. Bij onderstaande oefening moet je jezelf aan de TRX optrekken. Hiervoor is het noodzakelijk dat je echt met je hele lichaamsgewicht aan de TRX gaat hangen (hou de handvatten stevig vast), om vervolgens jezelf op te trekken door je handen naar je borst te halen. Houd je hoofd steeds in het verlengde om zo een optimale rechte rug te creëren.

Je kan de moeilijkheidsgraad van de oefening instellen door je eigen lichaamshouding aan te passen. Hoe schuiner je gaat staan ten opzichte van de TRX, hoe zwaarder de oefening wordt. Probeer het maar eens uit!

Bekijk hier de video:

Plaats als eerste een reactie

Geef een reactie