41 antwoorden

 1. Eddy Jongenelen
  dinsdag 22 sep 2009

  Wees wel alert met pijnstillers. Zij nemen de pijn niet weg, maar maskeren deze! De pijn dient om het lichaam te waarschuwen voor overbelasting. Probeer de pijn dus niet weg te nemen maar slechts af te zwakken.

 2. fysiofirms
  donderdag 1 jul 2010

  Eenmalig fysiotherapeutisch advies na verwijzing van begeleid actieve bewegingen (op geleide van pijn)zijn de 1ste 6 weken van zoverre belangrijk,dat bij persisteren van klachten na 6 weken gelijk aansluitend fysiotherapeutische begeleiding bijzonder zinvol kan zijn als betreffende persoon een zwaar beroep heeft als bijv. timmerman,metselaar.
  Dit alles,dat deze patiënt bij dreigend spier-krachtverlies als gevolg angst voor bewegen, niet op tijd in het arbeidsproces kan intergreren.

 3. leo
  maandag 13 sep 2010

  lekker door trainen zodat het hele zaakie naar ze moer gaat

 4. Jeff
  donderdag 2 dec 2010

  Ik heb een foute handelijng gedaan tijdens trainen, maar nu na ruim 6 MAANDEN! is de pijn er nog steeds…..

  Wat zijn nog meer mogelijkheden…

  Please help!!

 5. Piet
  donderdag 2 dec 2010

  @ Jef, ben je al naar je huisarts geweest. Lijkt me niet handig dat je hier lang mee blijft rondlopen.

  Piet

 6. Petra Blomen
  woensdag 12 jan 2011

  12 Ja. 2011

  Sinds vorig jaar loop ik met een sprifom. sydroom, sinds die tijd loop ik met een stok wat als naddel heeft dat mijn schouder overbelast wordt en ik ook ontzettend pijn in mijn shouder heb.
  ik ga naar een sport masseur en die behdaling helpt voor een kort tijd ,s ‘nacht kan ik niet slapen ik ben er erg door gefrustreert.
  Weet niet meer wat ik moet !!!!
  Wie helpt MIJ???

  Petra Blomen

 7. Healthylives
  woensdag 12 jan 2011

  Beste Petra,

  Ben je al bij je huisarts langs geweest? We adviseren je om bij je huisarts langs te gaan. Hij/zij kan je – indien nodig – doorverwijzen naar een specialist.

  Sterkte!

  Redactie Healthylives

 8. Daniel
  donderdag 24 feb 2011

  Sinds enkele dagen heb ik continu last van mijn linker schouder tijdens het slapen, wanneer ik zit of sta heb ik veel minder last van, ik voel dan wel dat er iets is maar het is te verdragen wat kan ik eraan doen om weer normaal te slapen en geen last meer te hebben van mijn schouder?

  Daniel

 9. Richard Verheij
  donderdag 24 feb 2011

  Zorg voor een goed hoofdkussen en slaap bij voorkeur in foetushouding

 10. Anoniem
  maandag 28 feb 2011

  Ik heb sinds 5 weken last van mijn linkerschouder. Zeer waarschijnlijk door overbelasting. 5 weken geleden werd mijn zoon verkouden en wilde hierdoor meer getild worden (is 11,2 kilo). Sindsdien heb ik dus pijn aan mijn schouder. Ik probeer het zo min mogelijk te belasten, maar dat lukt natuurlijk niet altijd met een kleintje om me heen.
  ‘S avonds in bed, klopt (bonkt) mijn schouder soms (sinds afgelopen week een paar keer gebeurd).

  Wat kan ik doen? Langs een huisarts gaan haalt denk ik weinig uit toch? Waarschijnlijk zal daar het advies ook rust zijn (neem ik even aan?)

  • arjen
   woensdag 1 apr 2015

   bij 11,2 kilo al last van uw schouder? Sport u regelmatig? Dit duidt gewoon op onder ontwikkeling van de spier.

 11. robert
  dinsdag 22 mrt 2011

  help.. wat moet ik doen?
  ik ben gevallen op mijn linkerschouder tijdens de voetbal.
  nu heb ik sinds een aantal dagen een dikke schouder en als ik druk op het midden van de schouder(positie bovenarm, treedt er hevige pijn op) ook kan ik mijn arm niet naar boven tillen en het liefst in 1 positie houden. wat kan dit zijn?

 12. Danielle
  woensdag 23 mrt 2011

  Ik was gisteravond aan het wiien (just dance, waarbij je danspasjes na moet doen) en ineens schoot er iets in m’n schouder of knapte er iets leek het wel.
  ‘s Nachts werd ik continue wakker van de pijn en nu kan ik nog steeds m’n arm niet optillen (haren kammen kan ik ook bv niet) door de pijn en omdat ik het gevoel heb dat hij niet verder kan bewegen worden.
  Heb ik nu iets gewoon overbelast of verrekt ofzo?

 13. José
  dinsdag 12 apr 2011

  Ik tob al vanaf vorig jaar oktober met schouderklachten: jas aan en uitdoen is pijnlijk, s’nachts er niet op kunnen liggen van de pijn. In sept vorig jaar hebben wij onze prachtige dochter in China in onze armen gekregen..Mijn armen wel te verstaan want ze wilde alleen door mij getild of opgepakt worden de eerste 12 dagen. ik heb foto’s van mijn schouder laten maken, bloed geprikt, 14 behandelingen bij Fysio, 2 spuiten erin gehad , een kussen van 100 euro aangeschaft en nu loop ik bij de Osteophaat. Diclofenac kreeg van de arts voor de pijn maar inderdaad dit zorgt ervoor dat de pijn gemaskeerd wordt. Ik ben ten einde raad..

 14. Paul
  zondag 17 apr 2011

  Ben 3 weken geleden van de fiets gevallen door de zeer slechte fietspaden hier in Belgie.
  Viel op mijn rechter schouder eerst was de pijn niet zo erg maar een paar dagen later werd de pijn heviger vooral ‘s-nachts.Hij is al blauw geweest en ik beweeg er regelmatig mee anders wordt het stijf en dat is niet de bedoeling.
  Smeer er arnica zalf op dat is speciaal voor kneuzingen. Als ik mijn arm beweeg dan kraakt het dat is een heel eng gevoel.Meestal staat daar 4 tot 6 weken voor.Het moet vanzelf genezen.Maar na 6 weken nog pijn dan ga ik naar de huisarts.Dus afwachten maar.

 15. Imke
  zondag 8 mei 2011

  mijn dochter van 12 jaar klaagt al een paar dagen (bijna een week), over pijn aan haar schouderbladen en nek.
  ik maak me een beetje zorgen ik heb de huisarts gebeld maar die zegt dat ik niet hoef te komen met haar omdat het wel over gaat.
  ik smeer op de pijnlijke plaatsen biofreeze (tegen spier en gewrichts klachten).
  hopenlijk gaat het snel over.

  Gr. Imke

 16. Jeltje
  zaterdag 28 mei 2011

  Hey!
  Ik ben meisje van 14 jaar en ik heb af en toe best wel last van mijn rechterschouder.
  Het is langzaamaan opgetreden door teveel computeren denk ik. Ik heb nu sinds de kerstvakantie 2010 last van mijn schouder. Dat is nu dus zo’n 6 maanden. Ben bij de dokter geweest, maar die zei dus dat ik m’n schouder moest laten rusten. Ik computer erg veel omdat ik niet veel vrienden heb en dus rust is best moeilijk. Ik probeer wel anders te zitten en met links de muis te bedienen en met 1 vinger van mijn rechterhand te typen, maar dat is best moeilijk. De pijn is wel afgenomen. Maar het is eigenlijk een vreemd gevoel wat ik nu heb. Alsof het er altijd is. Als ik in het midden van mijn schouder druk doet het ook pijn of als ik eroverheen wrijf, dus ik denk dat het een spier is. Ik kan mijn arm niet helemaal naar achter doen (dat doet pijn dus) En helemaal naar voren ook niet. (dus dan bedoel ik de holte van je rechterelleboog richting de linkerschouder en op die manier ook naar achteren) Verder doen bepaalde bewegingen pijn. Het is maar net wat voor beweging ik maak. Moeilijk zo een voorbeeld te noemen. Als ik nu gewoon zo rechtop zit en alleen mijn schouder naar beneden doe, doet het wel pijn.

  Weet iemand wat dit precies is? En hoe ik dit het beste weg kan laten gaan? Rust heb ik dus al geprobeerd… (zo ongeveer) Maar mijn schouder beweeg ik overal mee omdat ik rechts ben…

  Alvast thnx
  xx Jeltje

  PS: Tijgerbalsem en tocotholin balsem werken niet! Dampo ook niet!

 17. Linda
  vrijdag 3 jun 2011

  Ik ben 14 jaar geleden aan mijn rechter schouder geopreerd( meer ruimte gemaakt) met succes. Heb nu al 14 maanden laast van mijn linkerschouder en gaan nu hetzelfde doen

  Groetjes Linda

 18. Ramaat
  zaterdag 11 jun 2011

  Sinds 2 maanden geleden heb ik shcouderpijn op mijn linker schouder. In het begin was zo erg dat elke beweging van de schoude en arm was pijnlijk en het slapen was een ramp! Ben direct naar de fysio gegaan en zij gam mij oefeningen. Resultaat was nog meer pijn ‘snachts. Ben naar de huisarts gegaan en zij zei als het pijn doet hoe je geen oefeningen te doen en gaf mij Ibubrofen. na paar weken werd de pijn minder voora overdag maar het nachtrust wordt nogsteeds verstoord door de pijn. Van fysio veranderd maar nog geen resultaat. De dossering van pijstiller vergoogd met alle gevolgen van dien maar de pijn blijft ‘snachts terugkomen. Sommige beweging vooral de arm zijwaarts bewegen of liggend de arm tillen(‘snachts) doet pijn. de meeste pijn voel ik op de voorkand van mijn schouder en op de zijkant van de bovenarm.
  Het verstorende nachtrust is geleid tot niet of minder gaan werken. Ik smeer paar keer per dag de Advil gel of een hemeoptische gel op de pijnlijke plekken wordt even rustig maar de pijn verdwijnt niet. Ik zoek wanhopig naar een oplossing. Weet iemand mij te helpen?
  Alvast bedankt,

  • Wauweleer
   donderdag 14 aug 2014

   Ook ik heb in 1996 heel veel pijn aan mijn schouderblad gehad.
   1,5 jaar bijna niet kunnen slapen fysio gehad gesmeerd en heel veel pijnstillers genomen tot dat er in het Azm werd geconstateerd dat ik kalkspat had in het gevricht waardoor het gevricht niet fatsoenlijk kon bewegen. Door een operatie is de kalkspat verwijderd en naar 3mnd revalideren heb ik nooit meer last gehad. Hopelijk heb je hier wat aan. Groetjes

 19. anoniem
  donderdag 30 jun 2011

  hallo ik heb ook al heel lang last van schouder en veel pijn heb al foto s laten maken maar niks te zien zeggen ze dan ben ook al anderhalf jaar naar de fysio geweest die me ook nie verder kan helpen blijf maar last en veel pijn houden zo dat ik er eik wel gek van word dat er niks te vinden is heb via bedrijfsarts een multidisplinaire training gevolgt ook zonder reseltaat en nog pijn en last van schouder begin er echt gek van te worden denk nu wat en waar kan ik nu nog heen wie zou me kunnen helpen
  gr

 20. Kees
  donderdag 28 jul 2011

  Beste Anoniem, Ik was gevallen met het skeeleren, met als gevolg een schouder waarvan de banden flink waren opgerekt. Dus veel pijn. Ging ook niet over. ik loop er nu 10 jaar mee. Laatst was ik bij de fysio en daar paste ze de ‘shockwave’ toe dat zijn schokgolven naar binnen toe, en ik moet zeggen: Het lijkt mij te helpen. Je zou daar naar kunnen informeren bij jouw therapeut. Klik op de volgende link http://www.fysiohoogeveen.nl/eswt-shockwave/wat-is-shockwave-therapie
  Groetjes, en beterschap

 21. anoniem
  vrijdag 29 jul 2011

  hallo Kees
  ik lees je ervaring en ik ga er eens mee de fysio overhebben ik heb anders al veel met golven gehad en stroomstootjes
  maar ik word echt gek van de pijn en niemand die me serieus neemt en bij jou is t wel dat je weet wat er aan de hand is ik heb alleen veel pijn in schouder nek en arm ben al geopereerd aan nekhernis maar de pijn blijft
  groetjes

 22. trees
  maandag 8 aug 2011

  ik loop al sinds maart2010 met schouder klachten een grote hond uitgelaten en met corrigeren door de spier gegaan nu veel spuiten gehad en een k ijkoperatie word ik doorverwezen nar een schouder specialist heb ik woensdag 3 aug gehoord nu maar afwachten wat die gaat doen .

 23. jimmy
  vrijdag 26 aug 2011

  hallo,ik ben tijdensmijn werk aangevallen door een aantal jongens,waardoor ik op mijn rechterschouder ben gevallen.sindsdien heb ik een constante stekende pijn,daarbij komt dat de schouder heel gevoelig is geworden,zelfs van vibraties en trillingen van treinen en metro is pijnlijk.
  ik neb al een keer een injectie van ontstekingsremmer en pijnstillers gehad,zonder resultaat.

 24. Edwin Verschoof
  zaterdag 27 aug 2011

  Sinds kort is er een nieuwe website voor schouderklachten.
  handig als je wilt weten wat je er zelf aan kunt doen.
  www. schouderadvies.nl

 25. Bente
  zondag 2 okt 2011

  Hallo,
  Ik ben 17 jaar en ik heb al een tijdje last van m’n rechter schouder. Ik kan hem gewoon bewegen maar niet naar links. Ik zit op hockey maar dan heb ik er weinig last van, na de wedstrijd is het erger. Ik werk ook achter de kassa en dan voel ik pijn in m’n schouder. Als ik met m’n rechter arm rondjes maak da hoor ik het soms kraken. Is dit raar? Want bij m’n linker schouder heb ik het niet.

  Groetjes,
  Bente

 26. patje
  zaterdag 15 okt 2011

  beste is het mogelijk dat als je pijnlijke en stijve schouders heb dat die pijn ook naar onderkanr ribben gaat , rug en liesstreek ?

  mvg

 27. salma
  zaterdag 19 nov 2011

  ben paar weken geleden voeld ik zo koud binnen me rechter schouder die me echt pijn geeft en die oud gaal echt niet weg ook als ik onder de deken ben ik voel het gwn bennen ik kan me schouder gewoon doed bewegen en alles maar die gevoel loopt de hele dag met me mee…??

 28. ron van wijngaarden
  dinsdag 29 nov 2011

  als je schouders nu versleten zijn artrose heet dit wat dan te doen?

 29. anoniem
  vrijdag 4 mei 2012

  na jaren pijn en niks te vinden kreeg ik maar fibromyalgie te horen maar mee leren leven

 30. Leijssen
  dinsdag 28 aug 2012

  Ben al een half jaar aan het lopen met de schouder naar de dokter,fusio gehad ,schockwave terapie en een spuit inde schouders.vorige week geopereerd in Geldrop daar bleek ik sleutelbeen ontsteking en sleumbeurs ontsteking te hebben en kalk tussen de botten nu naar een week voel ik al geen pijn meer in de schouder

 31. Frans
  vrijdag 12 okt 2012

  Wil de heer Reijssen mij eens melden wie die chirurch is geweest in Geldrop. Ik heb eenzelfde probleem en wil graag geholpen worden ( 06-54642146 )

 32. Celin
  vrijdag 8 feb 2013

  Ik heb nu ook al bijna een jaar last van mijn schouder. Pijnstillers, Shockwave, spuiten gehad. Niks werk. Meneer Leijssen welke arts bent u geweest

 33. Nico
  donderdag 7 mrt 2013

  Hallo , bij mij doet een massage /kine met een natuurlijke spierontspanner zeer veel deugd tegen pijn tussen de schouders . Wij gebruiken BioFyto is gemaakt van plantextracten .

  • ed
   zaterdag 9 aug 2014

   Waar kan je dat kopen biofyto ?? Bedankt voor je reactie

 34. Janny
  woensdag 3 jul 2013

  Ik had al jaren last van mijn schouder en nek. Van alles geprobeerd. Zelf nog glucosamine geprobeerd. Nu gebruik ik mariandl en na 2 maanden werden de klachten al minder

 35. justin klaver
  vrijdag 6 dec 2013

  Hallo ik heb een vraag

  Ik heb vanmorgen een ongeval gehad en ben op me schouder terecht gekomen hij is dik pijnlijk en kan hem bijna niet bewegen indien ik hem beweging een helse pijn. Betekent dit nou dat mijn sxhouder is gebroken?

 36. Bokser
  zondag 9 feb 2014

  ik trein 6op 7 voor mijn boks wedstrijd die gebeurt in mei ik heb al 2 weken onstokn schouders met vocht erin ik blijf treinen gwn ik ga niet te hard maar wel blijven treinen mijn vraag is als ik zal gaan naar sauna zal dat niet verergeren mijn schouders ? iemand die er over kennis geef gelieve aantwoord alvast bedankt

 37. koek
  vrijdag 5 sep 2014

  Ik krijg last van me schouder s
  Als ik te lang voetbal (Heb al 2jaar last van)

 38. Frank
  zaterdag 25 apr 2015

  Heb erge last van schouder rechts alles al geprobeerd fysioterapie, manueelterapie, foto gemaakt in ziekenhuis , ook alternatieve geneeskunde pillen, druppels , alles , kan soms janken van de pijn , vooral snacht het meest, als ik overdag wat dingen doe ook erge pijn , eigenlijk meer moeie pijn, wie begrijpt me en geeft me advies, ben 64 en werk 5 dagen per week , beweeg genoeg

Laat een reactie achter

 

 

 

*

Terug naar boven
mobiel desktop