Video: Feiten en fabels over fruit

Twee stuks fruit per dag. Dat is de aanbevolen hoeveelheid. Fruit is een bron van vezels, mineralen en vitaminen. Ze bevatten weinig calorieën. Bovendien verlaagt fruit het risico op hart- en vaatziekten en sommige vormen van kanker.

Maar weet iedereen dat? De meeste mensen weten wel dat fruit gezond is, maar niet precies waarom. En kan je fruit eigenlijk invriezen of kan je dat beter niet doen?

Wij hebben drie stellingen over fruit voorgelegd aan mensen op straat. Wil jij zien wat deze mensen dachten en wat de goede antwoorden op de stellingen zijn?

Bekijk dan nu de video en kom erachter!

Lees 1 reactie

Één reactie

 • Martin de Knegt

  Kiwi’s worden keihard/onrijp in containers naar Rotterdam gebracht en in de haven wordt er ‘rijpingsgas’ in de containers gespoten om ze ‘rijp’ af te leveren bij de supermarkt.
  In Nederland stampt men de groenten/fruitproducten uit de mineraalarme grond en is het vitamineniveau de afgelopen 75 jaar dramatisch gedaald. De verkoper is alleen geïnteresseerd in een snelle oplevering en een product met een groot volume en glanzende aanblik.
  Praat maar eens met een teler en vraag hem hoe hij zijn omzet tracht te vergroten. Kunstlicht en kunstgrepen zijn daarbij leidend. Al meer dan 35 jaar worden onze tomaten door de Duitsers dan ook niet voor niets ‘Wasserbomben’ genoemd.
  Er zijn gezonde superfood en biologische alternatieven, maar die zijn voor de gemiddelde consument niet te betalen. De WHO beveelt overigens geen 2 stuks fruit, maar 7 tot 9 gevarieerde stuks fruit per dag aan…
  Martin de Knegt
  Zoetermeer

Geef een reactie