Schaamlipcorrectie

Er zijn steeds meer vrouwen die zich storen aan de vorm of de grootte van hun schaamlippen. Wanneer de kleine schaamlippen een aantal centimeters buiten de grote schaamlippen uitsteken, kan dit pijn of ongemak geven bij bezigheden als het fietsen of tijdens de seks. Ook kan een afwijkend uiterlijk van de schaamlippen schaamte veroorzaken.

Bij een schaamlipverkleining haalt de plastisch chirurg overtollig schaamlipweefsel weg. De insnijdingen worden vervolgens gehecht met een oplosbare hechting, die niet hoeft te worden verwijderd. Vaak gebeurt de ingreep onder plaatselijke verdoving, maar er kan ook voor een narcose gekozen worden. Gemiddeld duurt de behandeling een uur. Na de behandeling mag je gewoon weer naar huis, maar hou er wel rekening mee dat je zelf niet mag autorijden.

Pijn

Na de operatie kun je wat last hebben van napijn. Dit komt door de zwelling en bloeduitstortingen. Gemiddeld neemt deze zwelling na een dag of drie weer af. De meeste klinieken raden aan om minimaal een week rust te houden. Je mag dan geen zware lichamelijke inspanningen verrichten en ook niet zwaar tillen. Seks wordt de eerste twee tot drie weken afgeraden.

Risico’s

Net als bij andere chirurgische ingrepen kan er altijd iets misgaan. Er kan bijvoorbeeld een allergische reacties optreden op de verdovingsvloeistoffen, de desinfecteermiddelen of de pleisters. Ook kan er een infectie ontstaan. Verder kan de wond gaan bloeden.

Wordt het vergoed?

Schaamlipcorrectie wordt alleen vergoed als er sprake is van een ernstige misvorming. De eerder genoemde klachten, zoals het fietsen of pijn bij seks, komen niet in aanmerking voor een vergoeding. Gemiddeld kost een schaamlipverkleining zo’n 1500 euro.

Plaats als eerste een reactie

Geef een reactie