Hierdoor krijg je minder zin in seks

Een fijn en prettig seksleven wil iedereen. Toch zorgen sommige factoren ervoor dat de zin in seks afneemt. Wij zetten de belangrijkste factoren op een rijtje.

1. Stress
Dat stress je seksleven negatief kan beïnvloeden is voor velen bekend. Het is belangrijk dat je leert om te gaan met stress en het van je af te zetten. Hoe moeilijk dat soms ook is. Bovendien neemt de stress door seks juist af. Je zult merken dat je na seks ontspannen bent. Wetenschappelijk onderzoek toont aan dat er een duidelijk verband is tussen seks en het verminderen van stress. De onderzoekers denken dat de stressvermindering te maken heeft met de aanmaak van oxytocin, het hormoon dat een rol speelt bij het gevoel van verbondenheid in relaties, het orgasme en voortplanting.

2. Kinderwens
Wanneer er een kinderwens is kan de seks anders worden. Je zal ‘onbewust’ meer op commando vrijen en er zal min of meer druk achter zitten. Probeer zo min mogelijk bezig te zijn met de reden van de seks. Geniet en denk even nergens aan. Door met elkaar te blijven communiceren weet je hoe de ander zich voelt en zal je elkaar beter begrijpen.

3. Kinderen
De spontaniteit van het seksleven wordt flink op de proef gesteld zodra er kinderen komen. Vrijpartijen zul je meer moeten plannen, wanneer je kinderen hebt. Probeer regelmatig tijd voor elkaar vrij te maken. Breng de kinderen een avondje of middagje naar de oppas , zodat jullie een paar uurtjes de tijd voor elkaar hebben. Of neem een keer samen een dagje vrij als de kinderen op school zitten.

4. Medicijnen
Sommige medicijnen zorgen ervoor dat de sekslust afneemt. Denk aan antidepressiva of de anticonceptiepil.

5. Erectieproblemen
Erectieproblemen zijn voor veel mannen lastig en vervelend. Het onbezorgde gevoel van vrijen en genieten kan erdoor verdwijnen. Iedere keer dat het weer niet lukt, is er de teleurstelling en de angst voor een volgende mislukking. Wanneer je last hebt van erectieproblemen is het verstandig om dit met je huisarts te bespreken. Hij of zij kan op zoek gaan naar de meest geschikte oplossing.

Lees ook:
Pep je seksleven op
Voordelen van seks
Seksverslaving

Plaats als eerste een reactie

Geef een reactie