Te moe voor seks

yawnwoman

Volgens een recente studie zijn zeven van de tien koppels ’s avonds te moe voor seks. Een druk werkschema, hectisch sociaal leven en de eventuele zorg voor de kinderen zijn de voornaamste redenen. Het dagelijkse leven met al zijn verplichtingen, zorgen en stress kan je privéleven dus zo nu en dan behoorlijk beïnvloeden op een negatieve manier.

Seks is dan misschien wel het laatste waar je tijd voor vrij wilt maken en van kunt genieten. Toch vinden zes op de tien stellen dat er meer moeite gedaan moet worden om tijd te maken voor een vrijpartij. En terecht. Een vrijpartij versterkt niet alleen de band tussen jou en je partner, het is ook nog eens goed voor je immuunsysteem. Onderstaande tips kunnen je helpen om je seksleven weer een oppepper te geven.

Ga de vermoeidheid te lijf

Vermoeidheid en seks gaan niet samen. Als iemand moe is dan wil diegene maar één ding en dat is slapen. Dit is een natuurlijke reactie van je lichaam en op zich is hier natuurlijk niets mis mee. Het wordt een ander verhaal als die vermoeidheid een langdurige periode aanhoudt. Soms ontkom je er niet aan om je leefpatroon (tijdelijk) aan te passen. Een hectisch sociaal leven kan erg leuk zijn, maar dit betekent soms wel dat je in moet leveren op andere vlakken.

Wees creatief

Veel mensen hebben alleen seks net voordat zij gaan slapen, terwijl een vrijpartij op andere momenten van de dag soms veel beter uit zouden komen. Niet iedereen is namelijk laat op de avond nog fit, helemaal niet na een drukke dag. Probeer daarom creatief om te gaan met de seksmomenten. Waarom zou je niet ’s ochtends of na het avondeten van elkaar kunnen genieten?

Relax

Las bij thuiskomst even een relaxmomentje voor jezelf in. Even een half uurtje waarin je niet hoeft te praten, geen e-mails leest, geen boodschappen hoeft te doen, niet hoeft te koken, niet hoeft te praten en alleen even relaxt. Kom lekker tot rust door bijvoorbeeld een warm bad te nemen, een boek te lezen of televisie te kijken. Je zult zien dat je de rest van de avond veel meer ontspannen bent.

Samen ontspannen

Probeer naast je eigen ontspanning, ook eens samen momenten van ontspanning in te plannen. Spreek van te voren af welke avond of dag jullie samen doorbrengen en geniet van elkaars gezelschap. Ga een filmpje kijken, samen in bad of douchen of masseer elkaar. Zorg er in ieder geval wel voor dat het iets is wat jullie allebei leuk vinden. Geniet ervan. En wie weet wat er gebeurt. De kans op een vrijpartij is namelijk vele malen groter als je lekker ontspannen bent.

Plaats als eerste een reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

HTML tags zijn niet toegestaan.


*