Avocado´s bestrijden ziekte en ouderdom

Avocado eten

Avocado’s kunnen een wapen zijn tegen ouderdom en verschillende ziektes. Dit hebben wetenschappers van de American Society for Biochemistry and Molecular Biology ontdekt. De olie in de vrucht bestrijdt de moleculen die verantwoordelijk zijn voor verschillende ziektes en het ouder worden.

Mitochondria

Veel groenten bevatten antioxidanten zoals wortels en tomaten. Deze groenten kunnen de moleculen wel aanvallen, maar ze kunnen niet in de mitochondria. De antioxidanten in avocado’s kunnen dit wel. De mitochondria zijn kleine krachtpatsers in onze cellen die het voedsel dat wij eten omzetten in energie.

Wetenschapper Christian Cortes-Rojo zegt: ‘Het probleem van de andere voedingsmiddelen dat ze niet tot de mitochondria kunnen komen. Hierdoor kunnen de radicale moleculen doorgaan met het vernietigen van de mitochondria. Hierdoor stopt de energieproductie en zal de cel sterven.’

Olijfolie van de Amerikanen

De onderzoekers hebben ontdekt dat de olie uit avocado’s de cellen beschermt tegen de radicale moleculen. De moleculen zijn een restproduct van het metabolisme. Avocado-olie heeft dezelfde samenstelling als olijfolie. Olijfolie wordt veel gebruikt in mediterrane landen. De cijfers van de chronische ziektes zijn hier erg laag. Volgens onderzoeker Cortes-Rojo kan deze ontdekking ervoor zorgen dat avocado-olie de olijfolie van de Amerikanen wordt.

Lees ook:

Voeding voor senioren

Voeding op je huid

Frituren in olijfolie niet ongezond

Plaats als eerste een reactie

Geef een reactie