Botox kan koortslip voorkomen

Het antirimpelmiddel Botox kan een koortslip voorkomen. Een koortslip is een gevolg van een infectie door het herpes simplex. Het virus zorgt voor een infectie rond de mond.

De meeste mensen zijn ooit besmet met het virus, maar het hoeft niet bij iedereen tot uiting (als een koortslip) te komen. Echter, bij sommige mensen reactiveert het virus en produceert terugkerende koortsblaasjes, vaak op dezelfde plek. Ben je eenmaal geïnfecteerd dan zal je het virus niet meer kwijtraken

Op dit moment zijn wetenschappers van het Chicago Centre for Facial Plastic Surgery aan het onderzoeken hoe ze met Botox het probleem kunnen behandelen.

Mannen en vrouwen die dit probleem hebben krijgen om de drie maanden een jaar lang een injectie van het gif. Botox verlamt de spieren. De theorie is dat Botox de reactivering van het virus zal stoppen door de zenuw waar het virus sluimert te blokkeren.

De artsen zorgen ervoor dat de stof niet in de belangrijkste spier van de lip terechtkomt, omdat dit de beweging in de lip kan beperken.

Plaats als eerste een reactie

Geef een reactie