Fitnesssnacks voor meer kracht en energie

Energierepen zijn belangrijk voor sporters. Ze bevatten veel koolhydraten: glucosestroop, suikers, gedroogd fruit/granen en malodextrine. Tijdens het sporten wordt je uithoudingsvermogen vergroot. Toch zijn energierepen niet altijd even lekker. Wij hebben een aantal alternatieven.

1. Gedroogde vijgen Ze zijn een bron van voedingsvezels en zorgen ervoor dat je tijdens het sporten niet snel een ‘hongergevoel ‘ krijgt. Ze zorgen er tevens voor dat je lichaam lange tijd voldoende energie krijgt. Bovendien zijn ze rijk aan kalium. Dit bevordert je herstel en helpt je bloeddruk te verlagen.

2. Bananen Bananen zijn ideaal voor tijdens het sporten. Ze bevatten veel kalium en vezels. De hoge koolhydraatconcentratie zorgt ervoor dat je langdurig kunt blijven presteren.

3. Amandelen Amandelen bevatten veel calorieën. Bovendien leveren ze plantaardige eiwitten. Maar liefst 20 gram per 100 gram. Dit is vergelijkbaar met vlees. De -alfa-tocopherol, vorm van vitamine E, beschermt je cellen na een intensieve training.

4. Pure chocolade Pure chocolade bevat flavanolen. Dit plantaardige ingrediënt zorgt voor een hoge concentratie stikstofmonoxide. Je bloedtoevoer wordt hierdoor verbeterd, waar je spieren veel profijt van hebben.

Bron: Mens’Health

Het is belangrijk dat je overal niet te veel van eet. Een gezonde en gevarieerde voeding bevat voldoende koolhydraten. Maar wanneer je langer dan 30 minuten gaat sporten heeft je lichaam extra koolhydraten nodig. Energierepen, energiegels en bovenstaande alternatieven zorgen ervoor dat je lichaam voldoende energie en kracht heeft om goed te kunnen presteren.

Lees ook: –Drinken voor het sporten Drinken tijdens het sporten Wat eten na sporten

In het dossier ‘Fitnessoefeningen’ staan effectieve fitnessoefeningen en krachttrainingen voor een mooi en gezond lichaam.

Plaats als eerste een reactie

Geef een reactie