Jaarlijks 630.000 enkelblessures bij sporters

Jaarlijks lopen 630.000 sporters een enkelblessure op. De kans dat dit terugkomt is één op drie. Dat meldt de Stichting Consument en Veiligheid.

Om sporters met zwakke enkels of die herstellende zijn van een enkelblessure te helpen heeft de stichting de gratis ‘Versterk je enkel’ –app voor op de iPhone ontwikkeld.

Sporters kunnen met de app een oefenschema volgen en zo sneller genezen. Ook kunnen nieuwe blessures worden voorkomen.

De app biedt een oefenschema van 8 weken, dat bestaat uit 3 sets oefeningen per week. Elke oefening wordt duidelijk uitgelegd in een instructiefilm. De oefeningen en het bijbehorende schema zijn afkomstig uit de 2BFit studie van het EMGO / VUmc en zijn wetenschappelijk effectief bewezen voor een goed herstel van enkelblessures. Sporters die de oefeningen uit ‘Versterk je enkel’ doen, reduceren de kans dat de blessure terugkomt. Sportblessure Na de knieblessure is de enkelblessure de meest voorkomende sportblessure in Nederland. Voor bijna 4 op de 10 enkelblessures is medische behandeling nodig, meldt Consument en Veiligheid.

De ‘Versterk je enkel’-app is vooralsnog alleen beschikbaar voor iPhone en gratis te downloaden in de App Store.

Vraag stellen aan een expert Onze Personal trainer Joran van Gompel kan al je vragen beantwoorden op het gebied van sport, beweging en fitness. ӬӬWil jij een vraag stellen aan Personal trainer Joran van Gompel? Dat kan! Vul je gegevens in en je vraag komt misschien wel op Healthylives.nl te staan, uiteraard met antwoord. Hier zijn geen kosten aan verbonden. Klik hier om een vraag te stellen aan personal trainer Joran van Gompel.

Andere expertsӬ Healthylives werkt samen met nog meer experts. Frequent schrijven zij columns over zaken die zij in de dagelijkse praktijk tegen komen. Klik hier om een vraag te stellen aan de andere experts op Healthylives.

Plaats als eerste een reactie

Geef een reactie