Weg met onnodige schuldgevoelens

Mannen voelen zich minder vaak schuldig. Dat blijkt uit een onderzoek dat gepubliceerd is in een Spaans psychologiemagazine. In totaal zijn er 300 mannen en vrouwen tussen de 15 en 50 jaar ondervraagd naar alledaagse situaties waarin zij zich schuldig konden voelen.

In het onderzoek komt naar voren dat mannen zich minder vaak schuldig voelen bij het kwetsen van anderen. In tegenstelling tot vrouwen. Zij voelen zich vaak schuldig. Dit houdt niet in dat mannen het best overweg kunnen met hun gevoelens. Ondanks dat mannen hun gevoeligheid moeten vergroten, is het voor vrouwen belangrijk om minder te piekeren.

Mensen die zich vaak zorgen maken hebben een zwakker immuunsysteem. Een leugen vertellen, chocola eten en televisie kijken terwijl je veel te doen hebt kunnen er al voor zorgen dat je je ziek voelt.

Zelfs wanneer je niets verkeerd hebt gedaan, kun je al een schuldgevoel krijgen. Kortom, weg met die onnodige schuldgevoelens.

Zoek de oorzaak van je schuldgevoel Denk goed na over de oorzaak van je schuldgevoelens. Vraag jezelf af waarom je je schuldig voelt. Is het omdat de ander bepaalde dingen belangrijker vindt dan jijzelf?

Relativeer Besef dat het vaak gaat om kleine en onbelangrijke dingen. Relativeer en kijk nuchter tegen de zaken aan.

Geef jezelf een schouderklopje Blijf niet in de schuldgevoelens zitten en besef dat fouten maken menselijk is. Schrijf eens de goede dingen op die je gezegd en gedaan hebt.

Plaats als eerste een reactie

Geef een reactie