Ontspanning

Je gezondheid verbeteren met een app

App gezondheid

Je gezondheid verbeteren met een app; het kan echt. Al bijna 20% van de Nederlanders heeft één of meerdere apps op de telefoon geïnstalleerd staan om de gezondheid bij te houden. Het grote voordeel van apps is dat de informatie precies aangepast kan worden aan jouw situatie. Gezondheidsapps zijn daardoor de ideale manier om te…

Lees verder

Meer alcohol door lange werkdagen

Meer alcohol door lange werkdagen

Mensen drinken meer alcohol als zij lange werkdagen maken. Risicovol drinkgedrag ontstaat het snelst bij mensen die in een week meer dan 48 uur werken. Risicvol drinken houdt bij mannen in dat zij 21 of meer glazen alcohol in de week drinken. Bij vrouwen ligt dit aantal op dertien glazen per week.

Lees verder

Verminder je stress met eten

Verminder stress met eten

Zenuwen, spanning en stress. We hebben er allemaal wel eens last van. Vaak krijg je dan geen hap meer door je keel of ga je juist heel veel eten om je emotie weg te eten. Eten kan helpen om je stress te verminderen. Bepaalde soorten voeding bevatten goede voedingsstoffen die je door een stressvolle periode…

Lees verder

Voorjaarsmoeheid

voorjaarsmoeheid

De temperatuur stijgt, het zonnetje schijnt en de vogeltjes fluiten. Het is eindelijk weer voorjaar en de meeste mensen voelen zich vrolijker en hebben weer meer energie. Maar sommige mensen hebben in het voorjaar juist last van minder energie en zijn vaker moe.

Lees verder

Relaxte feestdagen

feestdagen

December is vaak een stressvolle maand. De feestdagen staan voor de deur, de kerstboom moet opgetuigd worden, het kerstdiner voorbereid en er moet champagne en vuurwerk in huis worden gehaald voor Oud&Nieuw. Hoe kan je deze stress het beste aangaan en zo relaxt mogelijk december doorkomen?

Lees verder

Overspannen door het werk

overspannen

Het halen van een deadline, te veel taken op je nemen en de druk van je baas voelen.  Iedereen ervaart wel eens stress op het werk en dit is ook niet direct verkeerd. Maar als de stress langer aanhoudt en je vage klachten ontwikkelt kan stress tot overspannenheid leiden.

Lees verder
Pagina