Genieten met een heerlijke wellnessbehandeling

Wellness is het begrip voor enerzijds het geestelijk welbevinden (well-being) en anderzijds een goede lichamelijke conditie (fit-ness). In deze drukke tijden is het de ultieme vorm van ontstressen. Zin in een ontspannende wellnessbehandeling? Er is keuze genoeg. Healthylives zet een aantal voor je op een rij.

Aufguss

Een beetje saunaganger heeft ongetwijfeld weleens gehoord van deze Scandinavische opgietingen. De uitwerking ervan is zeer bijzonder. Tijdens een Aufguss wordt er water met etherische olie op een hete saunakachel gegoten. Na het opgieten wappert de saunamedewerker de hete damp door de ruimte. Hierdoor ga je extra zweten. En met behulp van de geuren is het de bedoeling dat je nog meer ontspant. Meestal worden er stimulerende, harmoniserende en kalmerende geuren gebruikt. Je kunt hierbij denken aan geuren als pepermunt, jasmijn en lavendel.

Floating

Bij deze ontspanningsmethode drijf je gewichtsloos op warm, zout water. En dit zonder enige inspanning. Het effect is vergelijkbaar met drijven in de Dode Zee. Floaten gebeurt in een speciaal ontworpen cabine die prikkels van buitenaf geheel afsluit. Door het ontbreken van externe prikkels, raken je lichaam en geest totaal ontspannen.

Hammam

Een hammam behandeling bestaat uit verschillende onderdelen. Voordat de behandeling begint, neem je plaats in een stoomcabine of sauna, zodat de poriën van je huid open gaan staan. Vuil en talg zijn hierdoor eenvoudig te verwijderen. Hierna ga je op een verwarmde marmeren plaat liggen en kan het ritueel beginnen. Om te beginnen krijgt je huid een grondige scrubbeurt. Na het scrubben volgt een zeepmassage.

Thalasso

Thalassotherapie maakt gebruikt van ingrediënten uit de zee. Thalasso centra zijn altijd aan de kust gevestigd. Keuzemogelijkheden zijn er vaak volop. Een basiskuur bestaat doorgaans uit het baden met warm zeewater en/of zee-algen, een onderwatermassage en zee-algenpakkingen voor het gezicht en lichaam. Aan zeewater en zee-algen wordt al eeuwenlang een geneeskrachtige en ontspannende werking toegeschreven. Zo staan zee-algen er om bekend dat zij de vochtigheidsgraad van je gezicht en lichaam verbeteren. Ook hebben zij een zuiverende werking.

Lees 1 reactie

Één reactie

Geef een reactie