Sauna en verkoudheid

Een verkoudheid en de sauna gaan prima samen. Als er een verkoudheid op de loer ligt kan je in principe gewoon een bezoek brengen aan de sauna. Als je 1 keer per week naar de sauna gaat dan kan het zelfs de kans op een verkoudheid verkleinen.

Je lichaam harden

Door vaak naar de sauna te gaan raakt je lichaam gewent aan de temperatuurschommelingen. Hierdoor vat je minder snel kou en voorkom je een verkoudheid. Je lichaam wordt als het ware gehard. Als je naar de sauna gaat met een verkoudheid op de loer, dan heb je kans dat de infectie sneller uitbreekt. Voordeel hiervan is dat je ook weer sneller van je verkoudheid af bent en niet dagen met een naar gevoel rondloopt.

Turks stoombad

In veel wellness centra heb je naast de Finse sauna’s ook Turkse stoombaden. Aan de stoom die vrijkomt in deze cabines is vaak een geur toegevoegd. Meestal is dit mint of eucalyptus. Door de stoom komen je neus en luchtwegen vrij.

Heb je nooit eerder een bezoek gebracht aan de sauna, maar wil je dit binnenkort gaan doen? Bekijk dan ons artikel ‘Tips voor beginners in de sauna’.

Plaats als eerste een reactie

Geef een reactie