Botox vervaagt rimpels voor een gladde huid

Botox is geen filler, dus geen product om rimpels op te vullen. Botox stopt tijdelijk de communicatie van de zenuwuiteinden met de spieren en de klieren. Dat betekent dat de spier tijdelijk geen signaal krijgt om zich samen te trekken en dus tijdelijk min of meer verlamd is. Op het moment dat de spier niet samentrekt, blijft de huid glad.

Botox kan alleen op advies van een dokter worden uitgeschreven. Botox is namelijk een geregistreerd medicijn. Belangrijk is dat wanneer je overweegt om een botox behandeling te laten doen, dit door een ervaren, goedgetrainde arts te laten uitvoeren. Controleer of de arts aangesloten is bij de NVCG (Nederlandse Vereniging Cosmetische Geneeskunde).

Botox wordt ook ingezet tegen overmatig transpireren, zie ook artikel ‘Last van transpiratievlekken’. Zweetklieren worden plaatselijk lamgelegd, zodat ze geen overvloed aan vocht meer kunnen produceren.

Na drie tot zes maanden is Botox uit je lichaam verdwenen is ook het effect weg. Het is dus niet zo dat één behandeling goed is voor de rest van je leven. Je zal Botox-injecties moeten herhalen.

Lees ook:
Functies huid
Verzorging: fruit op je huid

Lees 1 reactie

Één reactie

  • Conny

    Wanneer je geen naalden wilt gebruiken, er is een betaalbaar alternatief. Kijk hier eens.
    http://morethansoap.nl/producten/236-anti-age-serum-botox-effect-met-argilerine.html

Geef een reactie