Cellulites voorkomen en behandelen

Cellulite heeft niks met je gewicht te maken. Dieeten heeft helpt dus niet. Cellulite wordt bepaald door erfelijkheid en hormonale veranderingen.

De pil, de overgang, puberteit en zwangerschap beïnvloeden de bloedsomloop, de afvoer van afvalstoffen en veranderingen in het vetweefsel, waardoor cellulite kan onststaan.

Leeftijd speelt ook een rol. Naarmate je ouder wordt, neemt de kracht en de dikte van je bindweefsel af en wordt je huid slapper, waardoor oneffenheden zichtbaar kunnen worden.

Conclusie: Maar liefst negentig procent van de vrouwen heeft in meerdere of mindere mate last van een sinaasappelhuid.

Hoe weet je of je cellulite hebt? Knijp een stukje huid tussen je duim en wijsvinger. Wanneer er putjes zichtbaar worden, dan behoor je tot de negentig procent.

Wat kun je zelf doen om cellulite te voorkomen?

– Aan de lijn doen heeft geen invloed op cellulite Let wel op: hoe meer je vetcellen gevuld zijn met vet, des te zichtbaarder zijn de hobbels en bobbels in je huid. Dus je kunt beter je gewicht in de gaten houden en zo min mogelijk dierlijke vetten eten. Beperk het gebruik van suiker, koffie, thee, deegwaren en alcohol. Goed is bijvoorbeeld het eten van kip, kalkoen, vis, mager vlees, verse groente, volkoren producten en fruit. Veel drinken helpt ook.

– Stop met roken Het wordt ook afgeraden om te roken. Los dat roken slecht is voor je algehele gezondheid, bevordert het bovendien de vorming van cellulite. De nicotine zorgt ervoor dat de elasticiteit van je huid minder wordt waardoor de kans groter wordt op cellulite.

– Sporten helpt, gezond bewegen ook Je hoeft in principe niet te gaan sporten om de kans te verkleinen dat je cellulite krijgt. Naar je werk fietsen, af en toe de trap nemen zorgt ervoor dat je doorbloeding verbetert, je afvalstoffen sneller en beter worden afgevoerd. Je krijgt sterkere spieren en je verbrandt vet. Spinnen, steppen, hardlopen zijn prima trainingen als je meer wil dan de dagelijkse portie beweging.

– Gebruik anti-cellulitecrème Ja, echter in mindere mate als mensen denken. Je bent er niet met het aanschaffen van een simpel potje. Het gaat om de combinatie van letten op je voeding, voldoende bewegen, stoppen met roken, veel drinken, eventueel aangevuld met een anti-cellulitecrème. Deze crèmes helpen het onderhuidse vet sneller op te lossen en af te voeren, remmen bovendien de opslage van nieuw vet, verstevigen het huidweefsel en verbeteren de doorbloeding.

Plaats als eerste een reactie

Geef een reactie