Pak je slechte eetgewoontes aan

afvallen

Door slechts een aantal slechte eetgewoontes aan te pakken, kun je op een vrij eenvoudige wijze wat kilootjes kwijtraken. Pik er om te beginnen één of twee uit en geef jezelf even de tijd om deze gewoonte(s ) onder handen te nemen. Het heeft doorgaans geen nut om alle gewoontes in één keer aan te pakken. Neem daarom de tijd en ga stap voor stap je slechte eetgewoontes te lijf.

Maaltijden overslaan

Het lijkt zo’n mooie oplossing: maaltijden overslaan zodat je later op de dag iets extra’s kunt eten. Maar vergis je niet. Door niet te eten maakt je lichaam het je juist extra moeilijk om je eetlust in bedwang te houden. Als je een maaltijd overslaat is de kans vele malen groter dat je die onbedwingbare behoefte om te snacken niet kunt weerstaan. Geen maaltijden overslaan en een beperkt aantal tussendoortjes is de beste oplossing.

Alcohol

Naast het feit dat alcohol vaak gepaard gaat met lekkere hapjes, levert de drank op zichzelf ook al de nodige calorieën. Zo bevat wijn al snel minimaal 70 calorieën per 100 ml. Ook is het voor veel mensen erg lastig om met een drankje op van de hapjes af te blijven. Vooral zoute hapjes zijn funest. Deze laten je onbewust veel meer eten dan je eigenlijk van plan was. Een handje chips is dan al snel gepakt, maar vergeet niet dat 100 gram al snel 544 calorieën bevat.

Te snel eten

In plaats van je eten naar binnen te schrokken is het vele malen beter je lichaam de tijd te geven om aan te geven dat je vol zit. Als je te snel eet blijf je vaak maar dooreten, zelfs wanneer je eigenlijk al genoeg hebt gehad. Bovendien geef je jezelf nauwelijks de kans om het eten echt te proeven, waardoor je er minder van geniet.

Teveel uitspattingen in het weekend

Altijd gezond eten houdt vrijwel niemand vol. Zo nu en dan zondigen mag best, maar maak er geen gewoonte van om jezelf elk weekend helemaal te buiten te gaan. Als je elk weekend slecht eet, betekent dit dat je zo’n dertig procent van de week ongezond bezig bent. En dit is ontzettend zonde ten opzichte van de zeventig procent van de tijd dat je wel gezond leeft.

Plaats als eerste een reactie

Geef een reactie