Vijf manieren om meer water te drinken

Bij een gezonde leefstijl is het drinken van voldoende water zeer belangrijk. Vooral tijdens het afvallen moet je lichaam voldoende water binnenkrijgen. Er komen dan veel toxische stoffen vrij die opgeslagen zijn in de vetcellen.

Een voordeel van water is dat het calorieloos is en eerder een gevoel van verzadiging bij het eten geeft. Drink maar eens één tot drie glazen voor het eten. Je zult merken dat je trek afneemt.

Toch is het drinken van voldoende water makkelijker gezegd dan gedaan. Veel mensen hebben er moeite mee. Met een aantal tips moet het lukken om dagelijks anderhalf tot twee liter water te drinken.

Vijf manieren om meer water te drinken

1. Zet een flesje water op je bureau.
Heb je een kantoorbaan? Zet dan een flesje water op je bureau. Je zult merken dat je vaak ‘onbewust’ een slok neemt. Ben je thuis? Zet dan een flesje water in de keuken of op tafel. Zorg ook dat je altijd in je tas een flesje water hebt zitten.

2. Bestel vaker water.
Wanneer je op het terras zit bestel je vaak een vruchtensap of koffie. Kies eens voor water. Of spreek met jezelf af dat je naast de koffie ook een glas water drinkt. Dit kun je natuurlijk ook met een glaasje wijn doen.

3. Drink water voor het eten.
Zorg dat je voor elke maaltijd één of twee glazen water drinkt. Na een tijdje wordt dit een gewoonte.

4. Kies voor water met een smaakje.
Mis je een smaakje? Doe een schijfje limoen of citroen in het water. Ook kun je wat siroop er in doen. Het nadeel hiervan is dat het water dan niet meer calorieloos is.

5. Drink uit grote glazen.
Drink het water uit grote glazen. Vul een mok of een extra groot flesje met water. Op deze manier drink je sneller meer water.

Lees 2 reacties

2 reacties

  • Niki

    Bij de Jumbo krijg je Slimpie!

    dan krijg je een smaakje aan het water zonder Caloriën, en de rest allemaal!

  • Monique

    Ook als je gaat stoppen met roken veel water drinken. Je lichaam gaat veel rommel uit jezelf opruimen, en dat moet afgevoerd worden.
    Wil je graag water met een smaakje, denk eens aan water en fruit

Geef een reactie