Kies niet langer voor te zwaar zijn

2
1711

Als je overgewicht hebt, loop je risico op gezondheidsklachten. Om serieuze complicaties voor je gezondheid te voorkomen, moet je nu de controle over je gewicht weer in handen zien te krijgen.

Hieronder de bekendste en meest voorkomende valkuilen en hoe je deze kan proberen te vermijden.

Het maken van excuses

Wat is jouw excuus? Geen tijd? Word realistisch! Een wijze levensles is: “je hebt het of je hebt het niet”. Wat zorgt ervoor dat je zo zwaar bent? Waarschijnlijk niet je schema, stofwisseling of je wilskracht. Stop met het maken van excuses.

Je gewicht je beloning laten zijn

Nog een wijze les in het leven is dat mensen doen wat werkt. Wat krijg jij voor het hebben van overgewicht? Beschermt je gewicht je door een grens te zijn? Is het een manier om rebels te kunnen zijn? Krijg je aandacht door het slachtoffer te spelen? Accepteer dat je te zwaar bent geworden door deze beloning, en dit hebt behouden door een levensstijl te hebben die hier aan bijdraagt.

Het volgen van een dieet

Het volgen van een dieet is geen oplossing voor de lange termijn. Zodra je stopt met het dieet zullen de kilo’s die je kwijt bent geraakt snel weer terugkeren. Snelle oplossingen bestaan niet. Je gedrag en manier van denken verandert namelijk niet en je zal daardoor snel terugvallen in je oude gewoontes en levensstijl.

Wat activeert jou?

Wat zorgt ervoor dat je te veel eet? Gebeurt het altijd op hetzelfde tijdstip? Ga je eten als je overstuur bent? In het leven kan je niet veranderen wat je niet erkent. Wees eerlijk in wat je eet en waarvoor je eten gebruikt. Probeer hiermee te veranderen wat ervoor zorgt dat je te veel gaat eten.

Luister naar je interne dialoog

Wat zegt het stemmetje in je hoofd? Ben je een mislukking? Een stopper? Als dit zo is, moet je hier wat aan doen. Deze overtuigingen belemmeren je namelijk in je pogingen om af te vallen. Hoe kun je namelijk gewicht verliezen en daarna op gewicht blijven als je niet in jezelf gelooft?

Doe de test: Weet jij waarom je te veel eet?

2 REACTIES

 1. Ga eens de bejaardehuizen eens af en kijk hoeveel magere erdaar rond lopen!!! De oudjes zijn gewoon mollig dus wat is gezond ! Juist ja mollig en loop het geld maar achterna en ga verder mensen een schuld gevoel aanpraten en voel je maar lekker verheven boven de dikkertjes en de mollige. Maar ik doe er niet aan mee.
  En vergeet niet wie bij de IC op ziekenhuizen de meeste overlevens kansen hebben dat zijn zeker niet de magere, maar weer de mollige.
  Is er eens onderzoek gedaan waarom de stevige mens ongezonder is. Veel kans door al dat dieeeten dat ze daarmee voedingsstoffen te kort mee oplopen.
  Vroeger waren de stevige mensen gezond en waren zeer egliefd op het platteland omdat ze als sterk werden gezien.
  Kijk dan eens naar de griekse beelde al die mollige vrouwen.
  Hou eens op met al die onzin over mager zijn afslanken enz.
  Wat een kul !