Fitness

Fitness is goed voor je. Krachttraining, cardio en diverse soorten groepslessen helpen je om lichamelijk en geestelijk gezond en fit te blijven. Tevens kan fitness ondersteunend werken bij het afvallen en het bereiken van je streefgewicht. De groeplessen zijn sterk in opkomst. Hier lees je op welke wijze fitness, cardio of een groepsles kan helpen bij het realiseren van jouw doelen.

Vier manieren van trainen; welke past bij jou?

Manieren van trainen

Bij fitnessoefeningen kan onderscheid gemaakt worden tussen vier verschillende manieren van trainen, namelijk: droog, massa, kracht en combinatie. Zo richt je je met ene manier meer op het lichaamsvet, terwijl je met de andere manier juist ervoor zorgt dat je sterker wordt. Ontdek welke manier van trainen bij jou past.

Lees verder

Fitness feiten en fabels

In de sportschool doen veel fabels de ronde. Zo zou je van water drinken voor het sporten bijvoorbeeld kramp krijgen. Maar je moet wel goed drinken bij het sporten om niet uit te drogen. Zodoende hoor je veel tegengestelde adviezen en vraag je je af: wat moet ik geloven?

Lees verder

Spring je slank op een trampoline

Trampolines zijn populair. Niet alleen onder kinderen, maar ook volwassen vinden het vaak leuk om de stress van de dag er uit te springen. Een slimme sportinstructeur heeft nu een fitnessvorm ontwikkeld waarmee je springend aan je conditie kan werken. Thuis of in de sportschool.

Lees verder

Schouderspieren trainen

Hieronder vind je een aantal fitness oefeningen om je schouderspieren te trainen. Ga met je voeten op schouderbreedte staan en je knieën licht gebogen. Houd de halter voor je dijen, met je palmen naar je toe.

Lees verder

Rugspieren trainen

Hieronder vind je een aantal fitness oefeningen om je rugspieren te trainen. Bent-over reverse fly. Ga met je voeten staan op schouderbreedte kleine dumbbells in je handen, met je palmen omhoog. Houd op schouderbreedte kleine dumbbells in je handen, met je palmen omhoog

Lees verder

Borstspieren trainen

Hieronder vind je een aantal fitness oefeningen om je borstspieren te trainen. Om de belasting wat meer van de triceps (bovenarmen) over te hevelen naar de borstspieren, adviseren wij je handen zo ver mogelijk uit elkaar te plaatsen.

Lees verder
Pagina