Ga buiten sporten!

0
1593
buiten sporten

Sporten is gezond en buitenlucht is gezond. Een combinatie van beide is dan natuurlijk helemaal gezond! Nu de dagen langer worden en de temperaturen stijgen is het ideaal om buiten te sporten. Maar wat zijn nu leuke buitensporten?

Bewegen

Als je rustig wilt bewegen, is wandelen bij uitstek geschikt. Uit onderzoek is gebleken dat een stuk wandelen zelfs beter voor je is dan een uur fanatiek sporten. Wandelen is goed en gezond en het is heerlijk om op die manier buiten te zijn. Als je liever wat actiever wilt bewegen, kan je gaan hardlopen. Dit kan je altijd en overal doen en het is niet duur. Zorg voor een goed paar hardloopschoenen en voorkom hiermee blessures. Maak een handig hardloopschema en bouw de training rustig op.

Mountainbiken

Als buitensporten zijn ook wielrennen en mountainbiken zeer geliefd. Je traint je uithoudingsvermogen en algehele lichaam. Ook hierbij geldt dat het belangrijk is om rustig te beginnen. Het gaat niet zozeer om het tempo, maar ook om de afstand die je aflegt. Als je meer van vlakke stukken houdt, past wielrennen beter bij je. Als je liever door de bossen en heuvels fietst, is mountainbiken het meest geschikt. Ook heb je voor mountainbikers speciale parcoursen die je kan volgen.

Skeeleren en bootcamp

Skeeleren bevordert je conditie en traint je bovenbenen en bilspieren. Ook gebruik je je rug- en buikspieren om in evenwicht te blijven. Skeeleren is hierdoor ook bij uitstek een goede buitensport. Een andere trend die terugkomt is bootcamp. Hierbij doe je hardlopen, fitnessoefeningen en intervaltrainingen. Het lekkerst is om dit in de buitenlucht te doen.

Kortom, genoeg keuze aan buitensporten. Bereid je goed voor, kies wat er het beste bij je past en ga genieten van het heerlijke weer!