Train je hart en voorkom stress

Heb je last van stress? Train je hart om beter om te kunnen gaan met stress. Veel mensen vergeten dat het hart een spier is. En spieren moeten getraind worden. Zo ook je hart.

Om je prettig te voelen moet de conditie van je hart goed zijn. Hoe fitter je hart, hoe kleiner de kans op hart- en vaatziekten en hoe beter je met stress om kunt gaan. Maar dat niet alleen. Een sterk hart kent meer voordelen. Wij vertellen het.

Wanneer je je hart traint wordt je hart sterker. Dit houdt in dat het bloed krachtiger door je lichaam wordt gepompt. Het bloed zorgt ervoor dat je spieren en organen zuurstof krijgen. Hierdoor voel je je fit. Dit houdt tevens in je beter in je vel zit en een beter uithoudingsvermogen hebt.

Door het trainen van je hart verlaag je je bloeddruk, verlaag je de kans op depressies, krijg je meer energie en meer zelfvertrouwen.

Je hart kun je op verschillende manieren trainen. Het is belangrijk om uit te zoeken welke training het best bij jou past. Hierdoor kun je het langer volhouden en heb je er meer plezier in. Zorg ervoor dat je niet overdrijft. Als beginner moet je niet te hard van stapel lopen. Begin met drie keer per week maximaal 60 minuten te trainen voor een optimaal resultaat.

Om je hart te trainen is een cardiotraining geschikt. Dus pak je fiets, je hardloopschoenen of je skeelers en geniet.

Lees 1 reactie

Één reactie

 • missy

  Hallo, ik sta elke dag ong. een half
  uur op mijn crosstrainer op een nogal
  zwaar verzet (4)is dit de zelfde beweging
  dan hardlopen? heeft dit hetzelfde effect?

  Groetjes Missy

Geef een reactie