Goede redenen om te gaan zwemmen

0
2461
zwemmen

Wanneer je meer wilt gaan bewegen is zwemmen misschien wel de beste manier om dit te doen. Je beweegt namelijk je hele lichaam en zet je spieren aan het werk, zonder dat je je gewrichten ermee belast. Het is dus goed voor de lijn want je valt ermee af, maar daarnaast werkt zwemmen ook heel ontspannend en kalmerend. Wanneer je dus graag wilt ontspannen na een lange dag werken, kun je prima naar het zwembad toe gaan. Wat de andere goede redenen zijn om te gaan zwemmen, lees je in dit artikel.

Ontspan door te gaan zwemmen

Wanneer je in het dagelijks leven veel stress ervaart is zwemmen een heel goed idee. En dat hoeft niet eens zo lang; na een kwartier in het water zullen je spieren al ontspannen. Het is dus echt een sport waarbij je tot rust kan komen, iets wat bij bijvoorbeeld tennis niet kan omdat je daar telkens alert moet zijn. Daarnaast werk het voor velen ook meditatief om in het water te liggen. Gewoon even je hoofd leegmaken en afsluiten voor alles om je heen.

Geen belasting voor je gewrichten

Bij vrijwel alle sporten krijgen je gewrichten veel te verduren, maar bij zwemmen is dat dus niet zo! Dit is een groot voordeel voor mensen met pijnlijke gewrichten. Ook heeft het een positief effect op je gewrichten want doordat je je in verschillende richtingen beweegt worden deze soepeler.

Je longen en ademhaling

Wanneer je gaat zwemmen train je je ademhalingsspieren, vooral wanneer je een slag doet waarbij je op je buik moet liggen. Wanneer je dit regelmatig doet krijg je ook een betere longcapaciteit waardoor het voor je lichaam makkelijker is zuurstof te vervoeren.

Lekker in je vel door het zwemmen

En als laatste zorgt het zwemmen ervoor dat je lekkerder in je vel komt te zitten, want het maakt je oprecht gelukkig. Wanneer je aan het sporten bent komt er endorfine vrij in je hersenen. Dit is een stofje die je een gelukkig gevoel geeft.

 

Onzeker om het zwembad in te lopen in een badpak? Dat is nergens voor nodig maar toch is het voor veel vrouwen nog een hele uitdaging. Het is belangrijk dat je een badpak kiest dat bij jouw figuur past maar ook is het belangrijk dat je zelfverzekerd het zwembad inloopt. Maak jezelf lang door rechtop te staan, schouders naar beneden, kin iets omhoog en glimlach. Adem diep in en loop van de kleedkamer naar het zwembad vol zelfvertrouwen!

Lees ook: Je huis grondig opruimen, hoe pak je dat aan?