Hardlopen

Hardlopen is een van de meest populaire sporten in Nederland. Voor de recreatieve sporter is het een effectieve manier om in conditie te blijven en van de omgeving te genieten.

Walk in her Shoes Challenge

Walk in her shoes

Bewegen is gezond. En als je dan kunt bewegen voor een goed doel, dan doen wij natuurlijk graag mee. Daarom vragen we jullie aandacht voor de CARE’s Walk In Her Shoes Challenge , een prachtig initiatief van hulporganisatie CARE Nederland dat van 22 juni tot en met 28 juni plaatsvindt. En het leuke is, je…

Lees verder

De positieve effecten van hardlopen

hardlopen

Veel mensen beginnen met hardlopen om gewicht te verliezen, hun conditie te verbeteren en beter in hun vel te komen zitten. Veelal gaat het hierbij om lichamelijk redenen. Maar wist jij dat hardlopen ook positieve effecten op je mentale gesteldheid kan hebben?

Lees verder

Hoe begin je met hardlopen?

Hoe begin je met hardlopen? Iedere hardloper moet ergens beginnen, hier lees je hoe je als beginnend hardloper je het best kunt voorbereiden. Hardlopen is een populaire sport onder een brede doelgroep. Het is een sport waarbij je tot jezelf kunt komen en waar uit velen mensen voldoening halen.

Lees verder

10 voordelen van hardlopen

Hardlopen, blessure

Veel mensen beginnen in maart weer met hardlopen. Het weer wordt weer zachter en de dagen worden langer. Maar als je de afgelopen winter vrijwel niets aan sport hebt gedaan, kan het moeilijk zijn om te starten. Daarom tien voordelen op een rij om je motivatie voor het hardlopen een flinke boost te geven!

Lees verder

Hardlopen in de herfst en winter

Als de blaadjes van de bomen vallen en de dagen korter worden is het vaak moeilijk om jezelf ertoe te zetten om hard te lopen. De weersomstandigheden zijn vaak niet aanlokkelijk. Het wordt eerder donker, het is kouder en dan is er nog die regen. Daarnaast heb je, als het nat, glad of koud is…

Lees verder

Hardlopen en vrouwen

Over het algemeen lopen mannen sneller dan vrouwen. Dit heeft verschillende oorzaken. Eén daarvan is dat het hart en de longen van vrouwen kleiner zijn. Ook hebben vrouwen minder spiermassa dan mannen en een hoger vetpercentage.

Lees verder
Pagina