De positieve effecten van hardlopen

hardlopen

Veel mensen beginnen met hardlopen om gewicht te verliezen, hun conditie te verbeteren en beter in hun vel te komen zitten. Veelal gaat het hierbij om lichamelijk redenen. Maar wist jij dat hardlopen ook positieve effecten op je mentale gesteldheid kan hebben?

Hardlopen

Het tijdstip waarop je gaat hardlopen kan hier mee te maken hebben. Als je ’s morgens gaat hardlopen, wordt je lichaam wakker en worden diverse processen geactiveerd waar je de hele dag baat bij hebt. Als je in de avond gaat hardlopen, kan je lichaam juist ontspannen en de stress van de dag kwijtraken. Hardlopen heeft vaak een positieve invloed op negatieve gevoelens en emoties. Je doorbreekt je denkstroom en piekergedrag en maakt je hoofd even lekker leeg. Ook kan hardlopen je creativiteit bevorderen. Je hoofd wordt leeg en er komt ruimte voor nieuwe en verfrissende ideeën.

Door te gaan hardlopen ga je je beter voelen. Je wordt blij en trots op de behaalde resultaten. Hierdoor krijg je vaak een positiever beeld van jezelf. Om deze reden kunnen mensen met een burn-out, depressie of angststoornis ook veel baat hebben bij het hardlopen. Een bijkomend positief effect is dat je moe wordt en daardoor ook beter slaapt. Ook kan je in een groep gaan hardlopen waardoor de sociale werking van de groep je positief kan beïnvloeden.

Waar wacht je nog op? Trek je hardloopschoenen aan en ga hardlopen!

Plaats als eerste een reactie

Geef een reactie