Maak het hardlopen leuk

Hardlopen werkt verslavend. Tenminste, dat zeggen ze. Maar na een paar hardlooppogingen raak je maar niet gemotiveerd. Hieronder een aantal tips om het hardlopen leuk te maken.

Doelen geven pure kracht

Door je eigen doel vast te stellen krijg je motivatie. Dit zorgt weer voor extra kracht. Je wil een doel bereiken en gaat er helemaal voor.

Beloon jezelf

Beloon jezelf met iets wat het trainen stimuleert. Natuurlijk geen patatje met mayonaise of een lekkere zak snoep. Maar met bijvoorbeeld een massage, een mp3-speler tijdens het rennen of nieuwe goede hardloopschoenen.

Door geduld bereik je meer

Ga rustig van start en probeer vooral te genieten. Ga je vooral niet met anderen vergelijken. Wees trots als je elke keer al een paar meter extra loopt.

Wees realistisch

Stel realistische doelen. Natuurlijk kun je niet gelijk 10 kilometer achter elkaar lopen. Verwacht niet te veel van jezelf. Je zult merken dat het elke keer beter gaat.

Bereid jezelf goed voor

Leg in de ochtend voordat je gaat werken al je hardloopspullen klaar. Zo kun je na je werk gelijk gaan hardlopen. Wanneer je eerst op de bank gaat liggen is de kans klein dat je nog een rondje gaat lopen.

Zorg voor goed materiaal

Slechte hardloopschoenen maken het lopen een stuk minder plezierig. Zorg dat je je fijn voelt in je hardloopkleding en dat je schoenen goed zitten. Hierdoor krijg je meer plezier in het rennen. Bovendien vergroten slechte hardloopschoenen de kans op blessures. Lees hier meer over de juiste hardloopschoenen.

Plaats als eerste een reactie

Geef een reactie