Minder kans op overgewicht door afstuderen voor het trouwen

Overgewicht

Het is het beste om eerst af te studeren en dan pas te gaan trouwen. Mensen die afstuderen en dan pas trouwen ontwikkelen namelijk minder snel overgewicht dan degene die pas hun diploma halen als zij al getrouwd zijn. Dit blijkt uit een recent onderzoek. Voor het onderzoek werden ruim 14.000 mensen naar hun BMI voor- en na het afstuderen gevraagd en of zij getrouwd waren.

De personen die al trouwden voor zij een diploma van hun opleiding hadden behaald, hadden 65% meer kans op obesitas dan de personen die pas na hun afstuderen trouwden. Uit eerder onderzoek kwam al naar voren dat hoogopgeleiden minder kans hebben op het ontwikkelen van overgewicht. Maar nu blijkt dat een diploma pas echt voordelen voor onze gezondheid heeft als we trouwen na ons afstuderen.

Gezonde levensstijl

Veel mensen komen aan als ze getrouwd zijn. Ze gaan dan vaak meer eten en minder sporten. De verklaring van de onderzoekers is dat mensen die al afgestudeerd zijn, meer geld kunnen uitgeven aan sporten en gezonde voeding. Hierdoor houden zij hun gewicht waarschijnlijk onder controle. Ook hebben zij al de vaardigheden om een gezonde levensstijl na te streven voordat ze gaan trouwen en houden dit tijdens hun huwelijk aan.

Plaats als eerste een reactie

Geef een reactie