Hoe kan je afscheid nemen van een dierbare?

0
25
Keramische urn afscheid

Meestal sta je er niet heel erg bij stil, het feit dat je je dierbaren altijd kan verliezen. Het is ook geen fijne gedachte om bij stil te staan, maar het is wel een realistisch feit waar je rekening mee moet houden. Heb je dan al nagedacht over hoe je afscheid wilt nemen van diegene? Ondanks dat het niet leuk is om over na te denken, kan het wel een hoop stress en gedoe schelen als dit al geregeld is voordat iemand ter overlijden komt. Hieronder geven we je wat tips over hoe je afscheid kan nemen van een dierbare.

Een uitvaart regelen

Als eerste is het een goede tip om een uitvaart te regelen voor de persoon die niet meer aanwezig is onder ons. Dit is een mooie manier van afscheid nemen, waardoor je met iedereen samen bent die van diegene heeft gehouden of die diegene heeft gekend. Dit is een mooie samenhorigheid waaruit iedereen veel steun kan halen van elkaar. Het fijne aan een uitvaart is, dat hij op verschillende manieren gegeven kan worden, er maar net aan liggend wat je voorkeuren zijn. Mocht je op zoek zijn naar iemand die een uitvaart voor je kan regelen, neem dan eens contact op met uitvaartondernemer amsterdam.

Het uitstrooien van as

Het uitstrooien van as kan ook een mooie manier zijn om afscheid te nemen van iemand. Hiervoor moet natuurlijk wel iemand eest gecremeerd zijn, want een iemand die begraven is kan je niet uitstrooien. Tijdens de uitvaartceremonie kan je er voor kiezen om het as uitstrooien al te doen, maar je kunt er ook voor kiezen om een zelf gekozen locatie en tijdstip te nemen. Veel mensen kiezen er voor om hun geliefde uit te strooien op een plek die voor die persoon dierbaar was, waar hij of zij graag kwam of waar een mooi moment is gebeurd. Het uitstrooien van as kan een goede manier zijn om afscheid te nemen van iemand, en het kan ook zeker helpen bij het afscheid nemen. Je kunt het uitstrooien van as wel zien als een stukje loslaten, je laat die persoon natuurlijk niet echt los, maar het zware gevoel die je misschien over je heen hebt kan wel een stuk verlicht worden. Je kunt er dus zelf voor kiezen of je het as laat uitstrooien tijdens een uitvaart, of dat je zelf een moment en plek kiest.