Last van droge benen?

0
1038
rusteloze benen

Heb jij soms ook enorm last van droge benen? Hogere temperaturen en de zon kunnen je benen droger maken, maar ook kou en wind kunnen van invloed zijn op je huid. Het is daarom altijd belangrijk om goed voor je benen te zorgen.

Droge benen

Het stappenplan voor mooie benen begint bij mooie gladde benen. Om deze te krijgen, moet je je benen goed scrubben. Neem scrubsuiker of scrubzout gemengd met olie. Dit voorkomt dat je benen nog verder uitdrogen. Door het scrubben verwijder je de dode huidcellen.

Hierna kan je je benen het beste ontharen. Je kan zelf kiezen of je je benen wil scheren, epileren of harsen. Hierna is het belangrijk om je benen goed in te smeren. Smeer je benen zowel ’s morgens als ’s avonds in. Zorg er ook voor dat je overdag je benen goed beschermt tegen de zon en ze insmeert met zonnebrandcrème.

Als deze basisstappen niet genoeg zijn om mooie benen te krijgen, kan je een masker proberen. Een moddermasker voor je benen kan een echte oppepper voor je huid zijn. Als je benen er hierna mooi uitzien, is het van belang om deze zo te houden. Zorg dat je daarom dagelijks blijft smeren.