‘Sneller afvallen bij hogere stofwisseling’

0
958
stofwisseling

Sommige mensen lijken wel de hele dag door te kunnen eten zonder aan te komen, terwijl anderen al dik worden bij de gedachte aan een patatje met mayo. Is het echt zo dat de stofwisseling bij iedereen anders werkt?

Stofwisseling

Ons lichaam verbruikt elke dag energie en de calorieën verbruikt ons lichaam dan ook voor het onderhouden van ons lichaam. Ademen, denken, het kloppen van ons hart, slapen en de spijsvertering vragen meer energie dan hardlopen, sporten en werken. Elk lichaam werkt hierbij iets anders en heeft een hogere of lagere stofwisseling. Dit verschil is echter maar klein.

Door te sporten en extra spiermassa te kweken, kunnen we onze stofwisseling stimuleren. Vaak gebeurt dit na het sporten, als het lichaam gaat herstellen. Het lichaam verbruikt na het sporten vooral veel energie. Ook mensen die niet sporten, bewegen soms wel de hele dag. Je hebt mensen die geen seconde stil kunnen zitten, regelmatig even opstaan, woelen in hun slaap of met hun voeten wiebelen. Zij bewegen op een dag vaak meer dan mensen die helemaal stilzitten en stimuleren daarmee hun stofwisseling.

Ook de hoeveelheid bruin vet in ons lichaam kan onze stofwisseling stimuleren. Deze vorm van vet helpt ons lichaam om op de juiste temperatuur te blijven. Kou kan ons lichaam motiveren om bruin vet aan te maken. Het helpt daarom een koud te douchen en de verwarming iets lager te zetten.