Een gezonde levensstijl in Tilburg

0
3828
gezonde levensstijl

Als je in Tilburg woont, heb je het maar goed voor elkaar. Een prachtige stad met een gemoedelijke sfeer, waar je altijd bij iemand terecht kunt en waar de winkeldeuren meestal openstaan. Met open armen word je overal ontvangen, zo geldt dat misschien niet voor je gezondheid. Je gezondheid, die sluit haar armen voor jou. Waarom? Omdat je niet goed voor jezelf hebt gezorgd. Laten we even wel weten; je hebt het verzaakt. Je hebt jezelf laten gaan op meerdere gebieden en je mag nu op de blaren zitten, dat heb je immers zelf in de hand. Niemand anders is er verantwoordelijk voor, welk excuus je ook denkt te hebben. Dus; het is tijd om het heft in eigen hand te nemen. Weer te gaan zorgen voor een vitaal en gezond lichaam. Dat begint allemaal bij deze blog en we zijn dankbaar dat wij zo’n mooie rol hebben toegewezen gekregen. 

Sporten

Allereerst sporten bij sportschool Tilburg. Veel mensen vinden het vaak eng om de eerste keer naar de sportschool te gaan, maar dit is nergens voor nodig. Mensen zijn er over het algemeen zeer motiverend en steunen je met alles. Als je hulp aan iemand vraagt, dan zal diegene je dat meestal ook geven. Kijk bijvoorbeeld eens naar de Basic-Fit. Een sportschool die door het hele land zit en door het hele land ook een lekker sfeertje heeft. De mensen die hier komen zitten allemaal op dezelfde pagina van het boek; ze hebben allemaal een doel, ze willen allemaal progressie geboekt en ze hebben allemaal moeite moeten doen om hier te komen. Onthoud dit goed, het zal een behoorlijk steuntje in de rug zijn. 

Eten en drinken

Dan is het tijd om die zakken chips weg te gooien en die wijn nooit meer aan te raken. Nee, grapje. Waar het wel tijd voor is, is voor discipline. Je moet een dieet gaan volgen dat voor jou haalbaar is en je kunt volhouden. Af en toe een wijntje of biertje en een chipje moet kunnen, maar gewoon niet te vaak. Zorg ervoor dat je dieet over het algemeen gezond is en bestaat uit rijke voedingsmiddelen die het liefst onbewerkt en natuurlijk zijn. Of dit nu een carnivoor dieet is of compleet veganistisch; dat maakt niet uit. Voor iedereen werkt weer wat anders en daarom moet je vooral je eigen ding doen. 

Consequentie

Een goede gezondheid, die krijg je niet binnen één week. Nee, dat is een proces dat tijd kost. Besef je daarom goed dat je over een langere periode consequent moet blijven en dat je het allemaal zelf in de hand hebt. Verzaak je het weer? Dan zal het nog langer duren en zul je uiteindelijk met je neus op de feiten worden gedrukt; je lichaam wordt zwak en/of ziek. Zorg er goed voor, want je hebt maar één lichaam.