In de buitenlucht aan de slag

0
2732
buitenlucht goed voor de mens

In de buitenlucht zijn is goed voor ieder mens. Iedereen is in de buitenlucht op zijn of haar manier. De een wandelt een stuk in het bos of sport in het park in plaats van de sportschool en de ander gaat weer aan het werk in de tuin. In de tuin is er altijd wel werk te doen. Wil je ook aan de slag maar weet je niet waar te beginnen? Lees dan snel verder.

Begin bij het opruimen

Om lekker in de tuin te kunnen werken moet je natuurlijk wel een nette, opgeruimde tuin hebben. Maar waar moet je alles nou laten? Probeer zoveel mogelijk spullen droog op te bergen in het najaar. Tuinmeubelen en andere zomerartikelen verplaats je allemaal naar je schuurtje, garage of zolder. Kussens moet je ook goed droog opbergen. Ideaal zijn de opbergboxen voor tuinkussens. Hierin houd je ze schoon en droog en blijven ze dus langer mooi. Heb je nog gereedschap of speelgoed in de tuin staan? Dit kan uiteraard ook in zo’n handige box.

tuinbox met kussens

Vegen maar

In de herfst vallen natuurlijk veel bladeren op de grond. Hark de bladeren uit de tuin en ruim ze op. Vergeet de bladeren in de voortuin ook niet. Tip: doe de bladeren in grote vuilniszakken. Vaak zijn er in de buurt bladkorven waar je de zakken leeg kan gooien. Is dit niet in jouw buurt, dan kan het in de groene container.

Weer een mooie tuin

Veel mensen denken dat bloemen en planten er alleen voor het voorjaar en zomer zijn. Maar dat is niet altijd waar. Bloemen en planten kunnen ook nog heel goed in het najaar en dan met name in de herfst. Ga eens naar het tuincentrum en vraag om informatie welke bloemen en planten nog goed kunnen in het najaar. Als je de bloemen en planten uitkiest ga dan voor iets vrolijks. Zo vrolijk je de tuin ook op.

Haal de oude planten die aan vervanging toe zijn uit de tuin. Kijk of de aarde nog wel goed is en anders vervang de aarde. Plant de nieuwe bloemen en planten die net zijn gekocht. Als je nog meer sfeer in de tuin wilt. Hang dan sfeerlampjes op. Dit geeft een gezellig en warm effect.

Veel plezier met tuinieren!