Solliciteren tijdens de coronacrisis

0
3984
sollicitatiegesprek man en vrouw

Veel mensen zijn werkloos geraakt in de coronacrisis. In maart 2020 zijn we in Nederland in lockdown gegaan. Dit heeft voor veel mensen erg nadelig uitgepakt, ook op het gebied van hun werk. Inmiddels zijn we een paar maanden verder en hebben we helaas nog steeds te maken met het coronavirus. We zitten in een tweede, gedeeltelijke lockdown en we zien opnieuw een stijging van het aantal werklozen in Nederland. Gelukkig zijn er nog genoeg bedrijven die vacatures online plaatsen en mensen nodig hebben. Hoe kun je in deze tijd gemotiveerd en gelukkig blijven en solliciteren naar een functie die bij je past?

Blijf doorgaan met solliciteren

Waarschijnlijk heb je al vaak gereageerd op allerlei vacatures. De kans is groot dat je op veel sollicitaties een ‘nee’ hebt gekregen of dat er na een gesprek geen match was. Ondanks de coronacrisis is het belangrijk dat je je werk leuk vindt. Ga op zoek naar interessante banen. Ben je op zoek naar een interessante baan? Als je wilt werken bij de gemeente of specifiek op zoek bent naar een burgerzaken vacature zijn er erg veel uitdagende functies te vinden. Zo kun je door middel van een detachering bij de overheid een leuke en leerzame functie vinden. Samen met jou bekijkt een recruiter welke functie naadloos aansluit op jouw niveau, wensen en passie. Je wordt uitgeleend aan een opdrachtgever van het detacheringsbureau en krijgt de mogelijkheid om aan een specifieke opdracht te werken. Je blijft in dienst bij het detacheringsbureau en zij verzorgen ook jouw salaris, vakantiedagen en andere secundaire arbeidsvoorwaarden zoals opleidingsmogelijkheden of een leaseauto. Als de opdracht klaar is, word je weer elders geplaatst. Uiteraard in overleg met jou. Zo kun je een kijkje nemen in verschillende keukens en kom je erachter wacht echt bij jou past.

Gebruik je vrije tijd goed

Je hebt nu meer vrije tijd dan ooit die je goed kunt gebruiken. Allereerst moet je je best doen om mentaal en fysiek goed uit te rusten. Maar het is ook goed voor je als je weer aan de slag kunt gaan. Je kunt diverse cursussen volgen, achterhalen waar je passie voor hebt en blijven netwerken. Vooral dat netwerken is enorm belangrijk. Er zijn altijd mensen nodig op de arbeidsmarkt, door voldoende te netwerken kun je de perfecte functie waar je gelukkig in bent weer tegenkomen.