Tips voor meer energie tijdens de herfst

0
2926
herfst

In de herfst worden de dagen korter, wordt het kouder en veel vroeger donker. Vaak is dit het moment waarop veel mensen minder energie hebben, zich verslapen of gewoon helemaal niet meer uit bed willen komen. Wij geven je in dit artikel een aantal tips om ook tijdens de herfst genoeg energie te hebben en te houden.

Blijf bewegen

Ook tijdens de herfst is het belangrijk voldoende te blijven bewegen. Het adviseer hierin is om in ieder geval vijf dagen in de week een halfuurtje te bewegen. Dit kan intensief sporten zijn, maar een lekkere wandeling door het bos maken, op de fiets naar je werk of de winkel gaan of het huis goed schoonmaken telt ook mee.

Gezond eten in de herfst

Gezond eten is natuurlijk altijd belangrijk, maar zeker ook in de herfst. Door te kiezen voor voedingsmiddelen die waardevolle stoffen leveren krijg je veel meer energie. Ook fruit van het seizoen is een goed idee. Zet bijvoorbeeld eens appels, peren of pruimen op tafel, of wat dacht je van stoofperen? Maar ook andijvie, koolsoorten, broccoli, spruiten en pompoen doen het goed.

Zorg voor vrolijke mensen om je heen

Een negatieve en chagrijnige houding is besmettelijk, dus als iedereen om jou heen in een winterdip zit, wordt jouw humeur hier niet veel beter van. Zorg er daarom voor dat de mensen om je heen opgewekt en positief zijn, dan straal jij dit ook al snel uit. Energiezuigers om je heen hebben is geen goed idee, dit vreet ontzettend veel energie en bovendien word je daar echt niet vrolijker van.

Ontspannen in de herfst

Probeer te relativeren en te ontspannen. De herfst hoort er nou eenmaal bij, net als de andere seizoenen. Ben je gevoelig voor het beeld dat de bladeren vallen in de herfst, bedenk je dan dat dit ook weer voorbij gaat en de bladeren vanzelf weer terug groeien. Zorg ervoor dat je regelmatig kunt ontspannen. Bijvoorbeeld met een goed boek op de bank onder een deken met een kop thee, een dagje sauna of andere leuke activiteiten waar jij vrolijk van wordt.

Kijk ergens naar uit

Door nu al iets te plannen dat in de (nabije) toekomst ligt, kun jij je hierop focussen. Dit zorgt automatisch voor een fijn en positief gevoel. Boek bijvoorbeeld een weekendje weg met je partner, organiseer een leuke filmavond of ga een dagje weg.

Lees ook: Hoe kun je stress verminderen?