Wat kun je doen als je twijfels hebt in je relatie?

0
3647
man en vrouw ruzie

Heb je een relatie, maar je loopt al een tijdje met de gedachten om te gaan scheiden. Jullie zijn niet gelukkig meer. Krijg je geen antwoord meer op je vragen, vallen er harde woorden en heb je het idee dat er geen wederzijds respect meer is? Ben je langzaam uit elkaar gegroeid, is de liefde ver te zoeken en ben je vooral boos? Zorg er dan voor dat de emoties niet nog hoger oplopen waardoor het relatieprobleem alleen maar groter wordt. Als relatietherapie niets voor jullie is wat kun je dan doen bij twijfels in je relatie?

Blijf met elkaar communiceren hoe moeilijk dat ook is:

Communiceren met elkaar blijft belangrijk om een relatie in stand te houden. Zonder communicatie worden partners vreemden van elkaar en weet de een niet wat de ander bedoeld. Om inzicht te krijgen in dat wat de ander denkt, voelt of wil, moet je met elkaar blijven praten. Een goede relatie is een relatie waarin men met elkaar in gesprek blijft. Een mediator kan hierbij helpen. Een mediator fungeert als tussenpersoon voor partners die een conflict hebben. Een mediator is een onafhankelijke, professionele bemiddelaar die kan helpen om problemen tussen partners op te lossen. Een mediator is geen advocaat en zal ook geen standpunt innemen zoals een rechter doet. Een mediator zorgt ervoor dat partners met een conflict weer met elkaar in gesprek gaan. Een mediator helpt jullie om een oplossing te vinden voor jullie problemen en is hierbij de begeleidende persoon.

Scheiden van elkaar, maar wél met elkaar!

Dé ScheidingsMediator kan jullie bijstaan wanneer jullie toch besluiten om uit elkaar te gaan. Een scheiding is voor iedereen een moeilijke en onzekere periode. Er zal veel veranderen in jullie leven, maar hoe is, zeker in het begin, totaal onduidelijk. Een ervaren scheidingsmediator kan jullie de weg wijzen naar een nieuwe toekomst. De scheidingsmediator begeleidt partners bij het scheidingsproces door te zoeken naar oplossingen en helpt bij het maken van de juiste keuzes. De scheidingsmediator is een onafhankelijke persoon en begeleidt beide partners zodat deze tot meer gezamenlijk overleg in staat zijn. Hierdoor kunnen er weloverwogen afspraken worden gemaakt waarbij ruzie wordt voorkomen. Het scheidingsproces verloopt hierdoor sneller, afspraken verlopen soepeler en door te blijven communiceren met elkaar biedt dit ook zekerheid en vertrouwen in elkaar voor de toekomst.