Baby

Is er een baby op komst of heb je recent een zoon of dochter gekregen. Hier vind je alles over de gezonde verzorging van baby’s.

Wetgeving: Borstvoeding en werk

borstvoeding en werk

Moeders die borstvoeding geven, kunnen het lastig krijgen als zij weer aan het werk gaan. Gelukkig is er rond borstvoeding en werk regelgeving te vinden in de Arbeidsomstandighedenwet (Arbowet) en de Arbeidstijdenwet. Deze zijn er op gericht om arbeidsbescherming te bieden en eventuele risico’s te verminderen.

Lees verder

Vliegen met een baby

Vliegen met je baby kan prima. Beter gezegd: het kan heel leuk zijn. Met een goede voorbereiding, een paar aanpassingen en een beetje geluk kun je intens genieten van een vliegreis en een vakantie met je baby.

Lees verder

Huilende baby troosten

Als een baby behoefte heeft aan troost, dan helpen met name die dingen die een symbolische terugkeer naar de baarmoeder zijn. Het is goed om baby’s te troosten, het helpt hem door een moeilijk moment heen wat een baby zekerder doet voelen. Hoe zekerder een baby zich voelt en hoe meer hij weet dat hij…

Lees verder

Borstvoeding: hoe vaak en hoe lang?

De algemene regel is om je baby niet op de klok maar op verzoek te voeden. Het is wel belangrijk dat de baby na de eerste dag minimaal 7 (liever meer) keer per etmaal aan de borst gaat om de voeding op gang te brengen en ervoor te zorgen dat je baby genoeg voeding binnen…

Lees verder
Pagina