Welk speelgoed in welke leeftijdsfase?

Met spelen ontdekt een baby de wereld om zich heen. Hij leert hoe je voorwerpen vast moet pakken, wat zijn lichaam allemaal kan en hij tast met zijn mond alles af.

Spelen is van groot belang voor de ontwikkeling en motoriek van een baby. Een doosje waar muziek uit komt, bewegende knuffeltjes boven de wieg en boekjes die knisperen. Ze stimuleren allemaal de zintuigen van je kindje. Maar welk speelgoed is geschikt voor welke leeftijd? Je leest het hier.

Speelgoed voor 0-3 maanden Speelgoed met opvallende kleuren en vormen wekken het meest de interesse van je kindje. Voorbeelden: -Speelgoed dat opgehangen kan worden, zoals muziekmobiel, wagenspanner of een boxspiraal. -Muziekdoosje -Speelgoed van verschillende materialen -Rammelaar -Zachte kleine knuffel

Speelgoed voor 4-6 maanden Langzaam leert je kindje de wereld om zich heen steeds beter kennen. Speelgoed dat hij goed vast kan pakken vindt hij erg interessant. Papier dat kraakt (knisperboekje), maar ook babyboekjes met plaatjes en wielen die kunnen draaien. -Knisperboekje -Badspeelgoed -Babyboekje -Kinderliedjes -Speelgoed van verschillende soorten stoffen (glad, ruw, wollig)

Speelgoed voor 7-12 maanden Vanaf nu worden ander soort spelletjes interessant. Denk aan blokken stapelen, met een zachte bal spelen of voortdurend de speelgoeddoos omgooien. Ook in de spiegel kijken en meehelpen met boodschappen uitpakken vindt je uk prachtig. -Speelgoedblokken -Rammelaar/boekje met spiegeltje -Trek- en duwspeelgoed, zoals auto met draaiende wielen, trein, trekeend. -Bromtol -Piramide met ringen -Speeltje waar iets in en uit kan

Op de website ‘Babyvandaag‘ lees je meer over de veiligheid van speelgoed.

Plaats als eerste een reactie

Geef een reactie