Griep

Bij een tamelijk onschuldige verkoudheid wordt vaak over griep gesproken. Een echte griep is iets anders. De griep is de meest onderschatte ziekte die er is. In dit dossier lees je alles over de griep.

Je mag zoenen bij een verkoudheid

verkoudheid

Veel mensen vermijden zoenen als zij last hebben van een verkoudheid. Vaak denken zij hiermee te voorkomen dat de ander ook last krijgt van verkoudheid. Volgens een belangrijke professor kan verkoudheid echter helemaal niet doorgegeven worden met een zoen. Het virus verspreid zich namelijk via slijm en niet via speeksel.

Lees verder

Verslavende neusspray

Hooikoorts of een verkoudheid

Iedereen heeft wel eens last van een verstopte neus. Vaak kan een neusspray je hierbij helpen om het ademen wat gemakkelijker te maken. Toch moet je deze niet te vaak of te lang gebruiken. Wat veel mensen namelijk niet weten is dat je verslaafd kan raken aan de neusspray.

Lees verder

Knuffelen tegen griep

griep

Zoals vaak rond deze tijd van het jaar hangt de griep weer in de lucht. Veel mensen voelen zich ziek, zijn verkouden en voelen zich lusteloos. Er zijn vele middeltjes die zeggen te voorkomen dat je griep krijgt. Maar wetenschappers hebben nu een nieuwe middel gevonden: knuffelen!

Lees verder

Griep en verkoudheid; de feiten en fabels

griep en verkoudheid

Over griep en verkoudheid kan iedereen je goed bedoelde adviezen geven. Zo zou je kou kunnen vatten als je niet warm genoeg gekleed bent en moet je je neus snuiten. Wat is er waar van deze adviezen en wijsheden over weerstand, griep en verkoudheid?

Lees verder

Griep of verkoudheid

Griep of verkouden

Je wordt al hoestend en niezend wakker. Je lichaam voelt pijnlijk, koortsig en je voelt al je spieren als je beweegt. Hoe kom je er achter of je nu last hebt van een verkoudheid of de griep hebt?

Lees verder

Hoe bescherm ik mezelf tegen griep?

verkoudheid

Het griepseizoen is weer begonnen. Het aantal ziekmeldingen op het werk is niet meer bij te houden en overal zijn mensen moe en misselijk. Jij bent nog niet getroffen – maar hoe houd je dat zo? Healthylives geeft je een aantal tips om deze herfst gezond door te komen!

Lees verder

Griep herkennen

Je voelt je niet lekker, je hoofd zit vol en je hoest veel. Je hebt de griep. Maar is dit wel de griep of heb je last van een tamelijk onschuldige verkoudheid?

Lees verder