Medicijnen

Mensen slikken liever geen medicijnen

medicijnen

Maar liefst een derde van de mensen loopt liever het risico op een korter leven, dan dat zij elke dag een pil in moeten nemen tegen hartziekten. Ook zou 20% van de mensen veel geld betalen als zij daarmee zouden kunnen voorkomen dat zij elke dag medicijnen moeten slikken. Medicijnen Dit blijkt uit een recent…

Lees verder

Alligator bloed als antibiotica

antibiotica

Uit recent onderzoek blijkt dat bepaalde stoffen die in alligator bloed zitten, geschikt zouden kunnen zijn als antibiotica. Het bloed van alligators en krokodillen bevat bepaalde afweerstoffen. Huidinfecties en ontstekingen kunnen hiermee behandeld worden.

Lees verder

Aspirine gebruiken als bloedverdunner?

aspirine bloedverdunner

Het gebruik van bloedverdunners is niet voor iedere patiënt geschikt. Een mogelijk en bovendien goedkoop alternatief is het slikken van een aspirine. Uit onderzoek is gebleken dat Aspirine ook stoffen bevat die het bloed verdunnen, waardoor de kans op een bloedprop wordt verkleint.

Lees verder

Medicijnen meenemen op reis

Sommige medicijnen vallen onder de Opiumwet. De Opiumwet bevat een lijst van soft- en harddrugs die je niet in je bezit mag hebben. Medicijnen op deze lijst, bijvoorbeeld bepaalde slaapmiddelen en sterke pijnstillers, mogen niet zomaar worden meegenomen naar het buitenland. In veel landen zijn ze streng verboden.

Lees verder

Medicijnen bewaren

Het is belangrijk dat geneesmiddelen op de juiste manier worden bewaard. Dit om de doeltreffendheid van het middel te handhaven. Wat is nu de beste manier om medicijnen te bewaren in huis? En wat als je kind van de medicijnen heeft gesnoept?

Lees verder