De invloed van voeding op migraine

Migraine

Migraine is een zeer vervelend hoofdpijn. Vaak voel je een bonzende hoofdpijn aan één kant die lang aan kan houden. Een aanval is meestal erg heftig en kan tot wel meerdere dagen aanhouden. Bepaalde voeding zou een migraineaanval kunnen veroorzaken.

Voor iedereen is migraine weer anders. En zo kunnen er ook verschillende oorzaken zijn. Soms is het een te veel aan stress, te weinig drinken of verkeerde voeding. Je zal zelf moeten ontdekken wat voor jou werkt. Veel migrainepatiënten hebben baat bij het vermijden van bijvoorbeeld rode wijn, citrusvruchten, bewerkt vlees, kaas, chocolade en sojasaus.

Migraine

De stof tyramine kan bij mensen die hier gevoelig voor zijn migraine veroorzaken. De bloeddruk stijgt plotseling en er ontstaat een stekende hoofdpijn. Er zijn verschillende kaassoorten die rijk zijn aan de stof tyramine zoals brie, Parmezaanse kaas, mozzarella en feta. Tyramine zit daarnaast ook in zuurkool, chocolade en bewerkt vlees. In bewerkt vlees zit ook veel nitraat, wat ook bekend staat als veroorzaker van migraine. Ook koud voedsel kan een veroorzaker zijn van migraineaanvallen. IJs en koude dranken kunnen daarom soms beter vermeden worden. Dit geld ook voor alcohol.

Te weinig eten

Naast het vermijden van bepaalde voedingsmiddelen, kan ook niet of te weinig eten een veroorzaker zijn van migraine. Sla daarom geen maaltijden over en blijf altijd voldoende drinken.

Plaats als eerste een reactie

Geef een reactie