Injecties tegen pijn hernia

Injecties tegen pijn hernia

Een hernia is een veelvoorkomende pijnlijke aandoening in de rug. De pijn wordt veroorzaakt door een ontstekingsproces rondom een zenuwwortel. Tot nu toe was er nog geen effectieve pijnbestrijding. Maar uit recent onderzoek blijkt dat injecties met ontstekingsremmende corticosteorïden kunnen helpen om de pijnklachten te verlichten. Corticosteroïden zijn sterke ontstekingsremmers.

Een hernia moet vaak uitgezeten worden en vanzelf overgaan. Toch is dit proces vaak te pijnlijk. Door de injecties bleken de pijnklachten te verminderen en dat de patiënten minder medische kosten maakten die gerelateerd waren aan de hernia.

Onderzoek

In het onderzoek was er een significant verschil tussen de groep die de injecties kreeg en de groep die de injecties niet kregen. De groep met de injecties had significant minder pijnklachten. Toch is er niet voldaan aan de grenswaarde voor klinische relevantie. Dit heeft te maken met de mate waarin de patiënt ook daadwerkelijk iets heeft aan de verbetering van de pijnklachten.

Het is daarom nog maar de vraag of het goed om deze behandeling tot de standaardbehandeling te maken.

Lees 1 reactie

Één reactie

  • Jan

    Hebben jullie een link naar het originele artikel/ onderzoek?

    Mvg

Geef een reactie