Seksualiteit

Tips en informatie voor een gezond en prettig seksleven

Ik wil stoppen met de pil

Er zijn verschillende redenen om te stoppen met de pil. Misschien vergeet je de pil regelmatig en wil je eens een ander anticonceptiemiddel gebruiken? Of wil je geen hormonen meer slikken waar je jaren geleden mee bent begonnen.

Lees verder

Vaginisme

Vrouwen die vaginistisch zijn, spannen onbewust de spieren van hun bekkenbodem aan wanneer iets hun vagina nadert of wanneer deze wordt aangeraakt. Dat spannen gebeurt soms al voordat er iets in de vagina wordt gebracht, zoals een vinger of tampon. Maar vooral penetratie wordt moeilijk of zelfs onmogelijk.

Lees verder

Kun je altijd op de pil vertrouwen?

In Nederland is de pil het bekendste en meest gebruikte anticonceptiemiddel. Dat de pil zo populair is, is niet zo vreemd. Het middel bestaat al meer dan vijftig jaar, is makkelijk verkrijgbaar en bovendien voor 99% betrouwbaar. Maar toch kun je niet altijd op de pil vertrouwen. Wanneer wordt de pil onbetrouwbaar?

Lees verder

Essure: de vrouwvriendelijke sterilisatie

Essure is een permanente vorm van anticonceptie. In tegenstelling tot de meeste vormen van sterilisatie hoef je bij Essure niet onder narcose. Bij Essure worden er micro-implantaten in de eileiders aangebracht. Dit gebeurt via de vagina, baarmoederhals en baarmoeder. De ingreep duurt ongeveer tien minuten en heeft een korte herstelperiode.

Lees verder
Pagina