Verkoudheid

Een verkoudheid kan gepaard gaan met een droge hoest, keelpijn, verstopte neus en hoofdpijn. Gelukkig kunnen we een verkoudheid meestal zelf behandelen. Hoe? Dat lees je hier.

Herfstverkoudheid

Hooikoorts of een verkoudheid

Dit is de tijd voor het onzichtbare spook. We hebben het niet over Halloween, maar over verkoudheid. Het is herfst en dat betekent grotere kans op stormachtig weer met veel regen en lagere temperaturen. Al die factoren kunnen zorgen voor een verkoudheid. Op het eerste gezicht een onschuldig verschijnsel, maar het kan je wel uit…

Lees verder

Heb jij soms een longontsteking?

long Ontsteking

Ben jij de hele dag aan het hoesten en lijkt die vervelende verkoudheid maar niet over te willen gaan? Je hebt geen energie om dingen te doen en alles doet je pijn. Het is dan misschien beter om eens bij je huisarts langs te gaan. Het kan dat je een longontsteking hebt en het is…

Lees verder

Hooikoorts of een verkoudheid?

Hooikoorts of een verkoudheid

Je hoofd voelt vol, je ogen tranen, je neus loopt en je bent constant aan het niezen. Vaak denk je bij deze symptomen direct aan een verkoudheid. Maar deze symptomen passen ook goed bij hooikoorts. De klachten kunnen vaak op elkaar lijken. Hoe weet je waar je last van hebt?

Lees verder

Huismiddeltjes bij een verkoudheid

Een verstopte neus, niezen en keelpijn zijn typische winterkwaaltjes. Een verkoudheid heb je in de wintermaanden snel te pakken. Direct naar de apotheek rennen is niet nodig, ook in de keukenkastjes zijn simpele middeltjes te vinden om de klachten te verzachten en enigszins te onderdrukken.

Lees verder