Heb jij soms een longontsteking?

long Ontsteking

Ben jij de hele dag aan het hoesten en lijkt die vervelende verkoudheid maar niet over te willen gaan? Je hebt geen energie om dingen te doen en alles doet je pijn. Het is dan misschien beter om eens bij je huisarts langs te gaan. Het kan dat je een longontsteking hebt en het is dan belangrijk om deze op tijd aan te pakken. Een longontsteking is een ontsteking van de longblaasjes en de kleinere luchtwegen. Het kan ontstaan als gevolg van de griep of een verkoudheid.

Bij een longontsteking ben je vaak kortademig en benauwd en moeten je hart en longen extra hard werken om het zuurstofgehalte in je bloed op peil te houden. Mensen met longontsteking hebben vaak last van koorts, veel hoesten, een snelle en oppervlakkige ademhaling, vermoeidheid, verminderde eetlust, spierpijn, hoofdpijn en soms blauwe lippen of blauwe vingers.

Een goede behandeling van longontsteking is belangrijk als je lichaam niet zelf in staat is om de ontsteking te bestrijden. Doordat er bij longontsteking te weinig zuurstof in je bloed kan komen, kunnen vervelende complicaties ontstaan. Denk hierbij aan bewusteloosheid, ademstilstand of zelfs een hartstilstand.

Een longontsteking is meestal goed te behandelen met antibiotica. Drink daarnaast voldoende en eet voldoende eiwitten en vitaminen. Rust goed uit en vaak voel je je na één tot twee weken een stuk beter.

Plaats als eerste een reactie

Geef een reactie