Hooikoorts of een verkoudheid?

Hooikoorts of een verkoudheid

Je hoofd voelt vol, je ogen tranen, je neus loopt en je bent constant aan het niezen. Vaak denk je bij deze symptomen direct aan een verkoudheid. Maar deze symptomen passen ook goed bij hooikoorts. De klachten kunnen vaak op elkaar lijken. Hoe weet je waar je last van hebt?

Hooikoorts

Bij hooikoorts en andere vormen van allergie komt een loopneus vaak binnen een aantal minuten op en is na een paar uur ook weer verdwenen. Je ogen, keel en neus reageren snel op de pollen. Als je dan weer bij de pollen uit de beurt bent, worden de klachten weer minder. Een verkoudheid heeft vaak een paar uur nodig om op te bouwen en blijft een aantal dagen aanwezig.

We gebruiken hoesten om onze longen en luchtwegen schoon te maken. Bij een verkoudheid worden de luchtwegen geïrriteerd door slijm van vastzittende of kriebelhoest. Soms kan snot van hooikoorts ook voor kriebelhoest zorgen.

Verkoudheid

Bij een verkoudheid is het snot vaak slijmerig, dik van structuur en groenig van kleur. Bij hooikoorts is het snot vaak waterig en loopt het soms letterlijk uit je neus. Bij zowel een verkoudheid als hooikoorts kan je last hebben van een jeukende neus. Een droog en kriebelend gevoel achter in je keelholte wordt vaak veroorzaakt door hooikoorts, evenals brandende en jeukende ogen.

Plaats als eerste een reactie

Geef een reactie