Huismiddeltjes bij een verkoudheid

Een verstopte neus, niezen en keelpijn zijn typische winterkwaaltjes. Een verkoudheid heb je in de wintermaanden snel te pakken. Direct naar de apotheek rennen is niet nodig, ook in de keukenkastjes zijn simpele middeltjes te vinden om de klachten te verzachten en enigszins te onderdrukken.

Kippensoep
Volgens sommigen is het een fabeltje, maar verschillende studies tonen aan dat kippensoep helpt bij een verkoudheid. De stoom die van de soep afkomt verlicht de verstopping in de neus. De bouillon zou ontstekingsremmende eigenschappen hebben. Bovendien onderdrukt kippensoep de werking van ontstoken witte bloedcellen die je aan het hoesten brengen.

Ananas
Ananas werkt slijmoplossend. Bovendien bevat een groot stuk ananas meer dan de helft van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid vitamine C.

Knoflook
Knoflook heeft een antibacteriële werking. Voel je een verkoudheid opkomen? Neem dan twee teentjes rauwe knoflook. Om de vieze geur uit je mond te onderdrukken kun je op wat peterselie kauwen. Onlangs is uit onderzoek gebleken dat ook melk helpt tegen de welbekende knoflook-adem.

Kruidenthee
Een kopje kruidenthee voor het slapen gaat doet ook wonderen. Door de thee ga je meer transpireren en worden ontstekingen tegen gehouden. Bovendien worden afvalstoffen beter afgevoerd.

Meng gelijke delen van vlierbloesem, pepermunt en duizendblad en doe één tot twee eetlepels van het mengsel in een beker heet water. Je kunt eventueel wat honing, een kaneelstokje of gemberwortel toevoegen.

Fruit
Fruit is een belangrijke leverancier van vitamine C. Deze vitamine helpt je weerstand te verbeteren. Bij een verkoudheid helpt grapefruit goed.

Ui
Snijd een ui in grote stukken en leg de stukken op een schoteltje ’s nachts naast je bed. Een eenvoudige manier om je verkoudheid te onderdrukken.

Tot slot is het belangrijk om voldoende te drinken en voldoende rust te nemen, zodat je lichaam weer de kans krijgt om aan te sterken.

Lees 1 reactie

Één reactie

  • Monty7

    ook zonder deze huismiddeltjes ben je net zo snel of langzaam van je verkoudheid af.

Geef een reactie