Verkoudheid behandelen en voorkomen

Zodra het buiten kouder wordt krijgen veel mensen last van een griep of verkoudheid. Een verkoudheid kan gepaard gaan met een droge hoest, keelpijn, verstopte neus en hoofdpijn. Gelukkig kunnen we een verkoudheid of griep meestal zelf voorkomen.

Verkoudheid en griep voorkomen
Je bent extra vatbaar voor een verkoudheid of griep wanneer je onder andere een vitamine te kort hebt, oververmoeid bent of te weinig beweegt. Je weerstand is in dat geval te laag. Een verkoudheid of griep kun je voorkomen door op je weerstand te letten. Zorg dat je voldoende beweegt. Veel studies tonen aan dat sporten de weerstand aanzienlijk verhoogt. Let daarnaast op een regelmatige levensstijl. Slaap voldoende. Een volwassene heeft gemiddeld zeven à acht uur slaap nodig per nacht. Dit verschilt echter wel per persoon.

Wanneer de ‘r’ in de maand zit is het goed om extra vitaminen te slikken. Vitamine C helpt bij het verbeteren van je weerstand. Fruit is een belangrijke leverancier van vitamine C. Ook knoflook helpt om een verkoudheid te voorkomen. Dit is wetenschappelijk bewezen. Dus dagelijkse een knoflookteentje in je maaltijd is goed voor de weerstand.

Bovendien is het belangrijk om regelmatig je handen te wassen en met je handen zo min mogelijk in de buurt van je mond en neus te komen. Dit om besmetting met het virus te voorkomen.

Verkoudheid en griep behandelen
Wanneer je merkt dat je verkouden wordt is het belangrijk om rustig aan te doen. Je lichaam moet de tijd krijgen om zich weer te herstellen. Enkele tips helpen je om je weer snel beter te voelen:

– Drink bij een verkoudheid water en kruidenthee. Afvalstoffen worden hierdoor beter afgevoerd.
– Uit verschillende studies blijkt dat kippensoep helpt bij een verkoudheid.
– Vermijd alcohol. Je lever wordt hierdoor extra belast. Een orgaan dat juist een belangrijke rol speelt bij de verwerking en afvoer van afvalstoffen.
Ananas werkt slijmoplossend. Bovendien bevat een groot stuk ananas meer dan de helft van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid vitamine C.
– Eet gezonde, lichte en gevarieerde maaltijden.
– Eet voldoende fruit.

Ook wanneer je verkouden bent is het belangrijk om regelmatig je handen te wassen. Hiermee voorkom je dat collega’s of vrienden ook besmet raken.

Plaats als eerste een reactie

Geef een reactie