Ben ik zwanger? De eerste symptomen op een rij

Sommige moeders weten, nog voordat een zwangerschapstest zekerheid heeft gegeven, dat ze zwanger zijn. Het is een gevoel.

Er is een aantal symptomen die op een mogelijke zwangerschap wijzen. Maar de symptomen kunnen natuurlijk per persoon verschillen.

Al vanaf de eerste dag van de bevruchting verandert je lichaam. Het lastige is dat de eerste zwangerschapssignalen vaak overeenkomen met de standaard menstruatieklachten. Een zwangerschapstest zal moeten uitwijzen of je daadwerkelijk zwanger bent. Deze test garandeert maar liefst 99 procent betrouwbaarheid.

Het zwangerschapshormoon HCG wordt aangemaakt vanaf het moment dat de embryo zich ingenesteld heeft. Dit hormoon is verantwoordelijk voor de zwangerschapskwaaltjes. Een zwangerschapstest werkt ook op basis van dit hormoon.

Wat zijn de eerste meest voorkomende zwangerschapstekenen?

1. Geen menstruatie Het uitblijven van de menstruatie is natuurlijk één van de meest voor de handliggende symptomen.

2. Gevoelige borsten Je borsten kunnen gevoelig en gespannen zijn. Bovendien kunnen ze in omvang toenemen en je tepels kunnen donkerder en groter worden. Dit gebeurt meestal wanneer je een week overtijd bent of rond de derde week na de bevruchting.

3. Misselijkheid Een zeer bekend zwangerschapskwaaltje is misselijkheid. Rond de verwachte menstruatie kun je hier last van krijgen.

4. Vermoeidheid Ook vermoeidheid kan wijzen op een zwangerschap. Je lichaam maakt veel veranderingen door waardoor je meer slaap nodig hebt.

5. Pijn in je onderbuik Je kunt ongeveer een week na je eisprong last krijgen van krampen in je onderbuik. Ze lijken op menstruatiekrampen. Al vrij snel na de innesteling van de bevruchte eicel kun je hier last van krijgen.

Lees 3 reacties

3 reacties

 • hapeesbe

  Ondanks een spiraaltje had destijds mijn echtgenote symptomen van zwangerschap. Dat was meestal een week na de eisprong. Waarschijnlijk was de eicel bevrucht. En ik zag het ook meteen aan haar lichaam!! We verheugden er ons beiden op, ook al zou de trouwjurk niet meer passen.
  Dat was vrijwel elke maand zo. Ook zagen we een kindje als bekroning van het huwelijk. Ook merkte ik dat het humeur af en toe wat minder was. Ook al omdat we zouden gaan verhuizen van twee huizen naar één huis. We besloten het lichaam van haar een maand rust te geven. En dat was uiteindelijk een slechte keuze. Van uitstel komt afstel en in dit geval uitstel van het mooiste kado wat je jezelf (en (wijlen) ouders) kunt geven.
  Met de wijsheid die ik nu heb, adviseer ik iedereen: ga er 200% voor. En bovendien, door de mooiste vrijpartijen worden de mooiste kinderen geboren.

  • Cahyo

   Van harte gefeliciteerd met dit wodner van nieuw leven.een hele voorspoedige en fijne zwangerschap toe gewenst!En die babykamer komt wel goed denk ik, gezien je mooie en bijzondere blog!Fijne dag, groetjes Hannie

 • Jeferson

  gefeliciteerd wat leuk soms kun je het je gewoon nog niet ieknednn hezo onwerkelijk dat over een aantal maanden een kindje eruit komthet is toch ook echt een wonder dat het in je buik groeitgeweldig toch geniet er lekker vangr sandra

Geef een reactie