Angsten overwinnen

Angst is een waardevolle emotie, echter het kan ons leven ook op een negatieve manier beinvloeden (angststoornis). In dit dossier vind je artikelen om angsten te begrijpen en te overwinnen.

Vliegangst speelt weer op door ramp MH17

vliegangst

Angst om met het vliegtuig te reizen kwam vroeger redelijk vaak voor. Tegenwoordig is het echter de normaalste zaak van de wereld om op het vliegtuig te stappen. Vliegangst was dus op zijn retour.Maar sinds het onfortuinlijke incident met vlucht MH17 over Oekraïne, zijn veel Nederlanders huiverig geworden om op het vliegtuig te stappen.

Lees verder

Angst: een slechte raadgever

angst

Iedereen kent angst. Het is een gezonde emotie die ervoor zorgt dat we bepaalde dingen vermijden en waar nodig actie ondernemen. Soms kan dit echter doorslaan. Als angst zich ontwikkelt tot een slechte raadgever is er sprake van een angststoornis.

Lees verder

Hoe kom ik van mijn angsten af?

angsten overwinnen

Waar ben jij bang voor? Angst kan ons belemmeren in wat we willen doen, zeker in economisch mindere tijden. We denken op de één of andere manier dat als we zo bang zijn, we het risico beter niet kunnen nemen om iets door te zetten. Vaak is dit echter de verkeerde insteek.

Lees verder

Dwangstoornis: het moet echt!

angsten overwinnen

Vele Nederlanders hebben last van een dwangstoornis. Bij een dwangstoornis moet je denken aan controledrang of bijvoorbeeld smetvrees. Veel mensen doen altijd eerst hun linker sok aan, hebben de spullen op het bureau op een vaste plek liggen of maken het huis altijd in dezelfde volgorde schoon. Vaak helpt dit om met onzekerheid en onverwachte…

Lees verder

Angst en stress

angst

De meeste mensen hebben van tijd tot tijd last van stress of angst. Stress kan veroorzaakt worden door een gebeurtenis waar je zenuwachtig of gefrustreerd van wordt. Angst is een gevoel van zorg, ongemak of bangheid. Zo kan je hier last van hebben in bepaalde sociale situaties, bij het vinden van een baan of voor…

Lees verder

Telefoonangst overwinnen

Telefoonangst overwinnen

Even de tandarts bellen voor een afspraak of op je werk de leverancier of monteur bellen. Het zijn dingen die je vaak moet doen. In deze tijd heeft bijna iedereen een mobiele telefoon en is overal en altijd bereikbaar. Klap je bij de gedachte aan deze telefoontjes al dicht en heb je altijd het idee…

Lees verder

Wat is een bipolaire stoornis?

Steeds vaker komt de term bipolaire stoornis in het nieuws. Catherina Zeta-Jones vertelde onlangs dat zij aan deze stoornis lijdt. En ook andere beroemdheden, zoals Britney Spears, worden regelmatig aan de stoornis gelinkt. Maar wat houdt een bipolaire stoornis eigenlijk in?

Lees verder
Pagina