Meer zelfvertrouwen?

0
4402

Heb jij geen of weinig zelfvertrouwen en houd je dat tegen in de dingen die je dagelijks doet of graag wilt doen? Je bent niet de enige er zijn er meer die een laag beeld van zichzelf hebben. Maar dat hoeft helemaal niet. Elk mens is uniek en bijzonder; dus jij ook(!). Leer van jezelf te houden en voor jezelf op te komen. Leer te beseffen waar dit vandaan komt en hoe je meer zelfvertrouwen kunt krijgen. Kom je er zelf niet uit? Laat je begeleiden door professionals. Dat kan op heel veel manieren. Ga ervoor, want ook jij verdient het om een zelfverzekerd mooi mens te zijn.

Waar komt je onzekerheid vandaan?

Meer zelfvertrouwen krijg je door te weten waar je onzekerheid vandaan komt. Is er in het verleden iets gebeurd waardoor je onzeker bent geworden? Dat is vaak de wortel van wie je nu bent. Het beste is het dan om die wortel aan te pakken. Dat kun je vaak niet alleen. Het is raadzaam om je te laten begeleiden op weg naar meer zelfvertrouwen door een professional of iemand die je vertrouwd (familie, vrienden, partner). Door erover te praten ga je jezelf beter begrijpen en leer je wat je eraan kunt doen.

Uitstraling

Je uitstraling zegt al heel veel over wie je bent en hoe je je voelt. Verzorg jezelf dus goed, want dan kom je op je best voor de dag. Kies voor gezondere voeding en ga bewegen om meer zelfvertrouwen te krijgen. Heb je drempelvrees om naar een sportschool of sportclub te gaan? Sport dan thuis in je vertrouwde omgeving. Door te zorgen dat je lichaam gezond en in vorm is, zal je zelfbeeld direct verbeteren.

Zoals het spreekwoord al zegt: Kleren maken de man, is ook echt waar. Goed gekleed voor de dag komen krikt je zelfvertrouwen op. Probeer eens iets anders dan dat je normaal al draagt. Laat die zwarte trui eens hangen en pak eens een groene of rode. Je zult versteld staan hoe deze je zal staan. Besteed tijd aan jezelf en aan je kleding. En denk eraan: mooie kleding hoeft niet duur te zijn.

Houding

Let op je houding. Een goede houding is niet alleen beter voor je lichaam het straalt positieve energie uit. Leer jezelf aan rechtop te lopen, schouders naar achteren te doen en met je hoofd rechtop te lopen. Ook al voel je je die dag niet op je gemak. Een positieve houding kan je bevrijden.

Contact maken

Contact maken met mensen is voor velen een moeilijk punt. Je begint misschien al wel te zweten bij het idee om vreemde mensen aan te spreken, maar probeer het toch. Begin iemand te begroeten en oogcontact te maken. Als je dat goed af gaat, dan kan je proberen de volgende stap nemen. Geef je collega of buurvrouw eens een complimentje of een positieve reactie. Binnen een mum van tijd zal je zien dat anderen jou ook een compliment geven en we weten allemaal dat zoiets een mens enorm goed kan doen.

Probeer je in het openbaar niet altijd te verschuilen in een hoekje. Bijvoorbeeld: ga eens midden in een restaurant zitten, neem plaatst op de voorste rij tijdens een studie- of theateravond. In het begin is het misschien eng, maar al snel zal je merken dat het helpt om je over de drempel te zetten.

Vecht voor jezelf

Een goed zelfvertrouwen maakt je leven leuker en makkelijker, maar het is niet iets wat je over een nacht ijs verandert. En dan nog zullen er onzekere momenten zijn, maar als je leert hiermee om te gaan is dat lang niet meer zo beangstigend als nu. Dat vertrouwen moet groeien en dat kan alleen jij bewerkstelligen. Bovenstaande handvaten zijn slechts kleine tips, die uiteindelijk een groot verschil kunnen maken. Probeer het uit en geef niet op als het even niet meezit. Want nog belangrijker dan zelfvertrouwen, is doorzettingsvermogen. Als je dat hebt, dan kom je er wel. Daar hebben wij alle vertrouwen in!